Ανατ. Αττική: Εντός μίας εβδομάδας η οριοθέτηση των καμένων εκτάσεων
Περιφέρεια Αττικής

Ανατ. Αττική: Εντός μίας εβδομάδας η οριοθέτηση των καμένων εκτάσεων

Η οριοθέτηση εντός μιας εβδομάδας των καμένων περιοχών της Ανατολικής Αττικής, με τη χρήση και δορυφορικών εικόνων, καθώς και η εκπόνηση μελετών για αντιπλημμυρικά έργα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ώστε τα έργα αυτά να ξεκινήσουν έως τις αρχές Οκτωβρίου, αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στη σύσκεψη, που εξειδίκευσε τα μέτρα τα οποία αποφασίστηκαν στη διυπουργική της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έγινε επίσης αποτύπωση της έκτασης των ζημιών οι οποίες προκλήθηκαν από την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ωρωπού, Θωμά Ρούσση, τα οικήματα τα οποία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ανέρχονται σε έξι, ενώ οι οικογένειες που διέμεναν σε αυτά ήδη φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία και σύντομα θα μεταφερθούν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Μικρότερες ζημιές έχουν υποστεί και άλλα 15 σπίτια, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα καταγραφή.

Σε δηλώσεις του, μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι υπουργεία, περιφέρεια, δήμοι «ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αντιμετώπιση των προβλημάτων, να επουλωθούν οι πληγές» από την πυρκαγιά.

Αφήνοντας αιχμές για την κριτική που άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τόνισε ότι «μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα και όχι οι εντυπώσεις. Αυτή είναι δουλειά άλλων» είπε.

Σε δήλωσή της, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία επίσης μετείχε στη σύσκεψη, ευχαρίστησε τον Δήμο, την αποκεντρωμένη περιφέρειας, τους υπηρεσιακούς και αιρετούς παράγοντες όλων των συναρμόδιων υπουργείων για την «πρωτόγνωρη κινητοποίηση και τα αντανακλαστικά που επιδεικνύουν, ελάχιστες μόλις ώρες από τον περιορισμό της καταστροφικής πυρκαγιάς που δοκίμασε τις τοπικές κοινωνίες και άφησε πίσω της πληγωμένο το περιβάλλον της Αττικής».

Όπως εξήγησε η κ. Δούρου «αυτό θεωρώ ότι πρέπει να είναι ένα στοίχημα για όλους και όλες από εδώ και στο εξής, όχι μόνο για τις φυσικές καταστροφές αλλά και σε ό,τι αφορά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

Πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet