Π. Σκουρλέτης: Χρήματα δόθηκαν, ευθύνη των δημάρχων η πυροπροστασία
Αυτοδιοίκηση

Π. Σκουρλέτης: Χρήματα δόθηκαν, ευθύνη των δημάρχων η πυροπροστασία

«Αν μιλήσουμε για τις πυρκαγιές, στον τομέα της πυροπροστασίας, πολύ έγκαιρα φέτος είχαν γίνει συσκέψεις, έχουν δοθεί κονδύλια. Στο υπουργείο Εσωτερικών που γνωρίζω έχουν δοθεί περίπου 17 εκατ. ευρώ στους 319 από τους 325 δήμους, αποκλειστικά για πυροπροστασία. Η αξιοποίησή τους είναι πρώτα από όλα ευθύνη της Αυτοδιοίκησης», δήλωσε στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, επιρρίπτοντας στους δημάρχους τις ευθύνες για κρούσματα έλλειψης προετοιμασίας, έναντι των πυρκαγιών, μέσα στην περίοδο του καλοκαιριού.

«Έχουμε περιπτώσεις δημάρχων που πραγματικά αξιοποίησαν τα κονδύλια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχουμε και μαρτυρίες πολιτών για έλλειψη έστω στοιχειωδών μέτρων, αλλά αυτά πρέπει να τα κρίνει κανείς στο συγκεκριμένο επίπεδο, να δημιουργεί την πίεση η ίδια η κοινωνία προς τους αιρετούς, όπως σε κάθε επίπεδο εξουσίας, για να κάνει καλά τη δουλειά της» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης. Απέδωσε μάλιστα τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά, υλικά κ.λπ., στην έλλειψη πόρων, δημοσιοποιώντας για άλλη μία φορά τη διαφωνία του με την ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, της οποίας είναι μέλος.

«Δεν μπορεί όταν υπάρχει μία σφικτότατη δημοσιονομική πολιτική να μην αφήνει το αποτύπωμά της σε διάφορους τομείς του κράτους. Σήμερα μιλάμε για την Πυροσβεστική, αλλά θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την Υγεία, την Παιδεία, πολλές άλλες κατηγορίες εργαζόμενων και πεδίων δράσης του κράτους και της Πολιτείας. Αυτό αναδεικνύει πόσο παράλογη είναι πολλές φορές αυτή η πολιτική, που έχοντας μία εντελώς ισοπεδωτική προσέγγιση δημιουργεί επιπλέον κόστος. Όταν δεν διαθέτεις τα απαιτούμενα χρήματα για την πυροπροστασία έγκαιρα, όταν δεν έχεις έναν μηχανισμό σε άριστη κατάσταση, τότε η ζημιά που θα προκληθεί και το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο. Είναι πραγματικότητα όλα αυτά που αναφέρονται, οι ελλείψεις σε ανταλλακτικά, υλικά κ.τ.λ.», παραδέχθηκε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet