Χιλιάδες κενά λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Κοινωνία

Χιλιάδες κενά λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Λίγο πριν από το πρώτο κουδούνι, πάνω από 20.000 είναι τα κενά που πρέπει να καλυφθούν σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, κάτι που θα δημιουργήσει -όπως κάθε χρόνο- προβλήματα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Εν τω μεταξύ, στο χρονοντούλαπο μπαίνουν οι υποσχέσεις του υπουργείου Παιδείας για μόνιμους διορισμούς, κι έτσι τα κενά θα καλυφθούν ξανά από αναπληρωτές.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η πρώην αλλά και νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, παρά τις υποσχέσεις της για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση (δείγμα ενθουσιώδους παρορμητισμού διαψεύστηκε πανηγυρικά), έχει δει «κόκκινη κάρτα» από τους εκπροσώπους των θεσμών στο συγκεκριμένο θέμα, οπότε κινείται τώρα με επικοινωνιακά τρικ, όπως η μεταφορά εκπαιδευτικών από τη μια ειδικότητα στην άλλη ή η ανάθεση διδασκαλίας συναφών ειδικοτήτων για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.

Έτσι, την 1η Σεπτεμβρίου, που τα σχολεία ανοίγουν για τον εκπαιδευτικό τους σχεδιασμό, τα κενά των περίπου 20.000 εκπαιδευτικών θα υπάρχουν.

Εκτιμάται, ωστόσο, ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου και με την τοποθέτηση του πρώτου κύματος αναπληρωτών δεν θα παραμείνουν πολλά κενά στα σχολεία της χώρας, αν και στις ειδικότητες εκπαιδευτικών (Καλλιτεχνικά, Πληροφορική, ξένες γλώσσες κ.λπ.) μπορεί να καταγραφούν και φέτος κενές θέσεις, γύρω στις 2.000-3.000.

Με αυτό το φόντο, τα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαιδευτικών της χώρας θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες ώστε να καταγράψουν όλα τα κενά και να εισηγηθούν στο υπουργείο Παιδείας την κάλυψή τους.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των «Νέων»

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet