Με… επιθετική διάθεση η Μαρίνα Σταυράκη στο πρώτο μετα-καλοκαιρινό Δ.Σ.
Πολιτική

Με… επιθετική διάθεση η Μαρίνα Σταυράκη στο πρώτο μετα-καλοκαιρινό Δ.Σ.

Την απουσία του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα (σ.σ.: Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017) καυτηριάζει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Παράλληλα, πραγματοποίησε δύο παρεμβάσεις, αφ’ ενός για το μέλλον της δημιουργίας «Πράσινου Σημείου» στην ευρύτερη περιοχή, μετά από τις σχετικές εξελίξεις και στον Δήμο Μεταμόρφωσης κι αφ’ ετέρου για το δελτίο Τύπου του δημάρχου της 14ης Ιουλίου 2017, στο οποίο και επιτίθετο εναντίον της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κας Μ. Πατούλη-Σταυράκη για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Προς έκπληξη των περισσοτέρων για την δικαιολογημένη «αδικαιολόγητη» απουσία του Δημάρχου στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά το πέρας των θερινών διακοπών, που διεξήχθη ομολογουμένως μετά από πολύ καιρό, την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για τη Unesco Βορείων Προαστίων κι εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠ, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, έθεσε με σαφήνεια στις ανακοινώσεις των προ ημερησίας θεμάτων τα εξής:

1ο ΘΕΜΑ

Αναφορικά με τη δημιουργία «Πράσινου Σημείου» στον Δήμο Μεταμόρφωσης και πόσο αυτό θα επηρεάσει την πιθανή γειτνίασή του με τη Λυκόβρυση, αλλά και με τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης για την προώθηση ή μη «Πράσινου Σημείου», σύμφωνα με την 151/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την απόφαση 151/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/8/2016, που αφορούσε στην έγκριση εδαφικής έκτασης προκειμένου να εγκατασταθεί σε αυτήν «Πράσινο Σημείο» και σε συνδυασμό με σχετική διακήρυξη που έχει προκηρύξει ο όμορος Δήμος Μεταμόρφωσης (ανοιχτή διαδικασία μέχρι τις 22.9.2017) για δημοπρασία – αγοράς ακινήτου που θα χρησιμοποιηθεί για ανάγκες διαχείρισης απορριμμάτων – «Πράσινου Σημείου» σε απόσταση 8 χιλιομέτρων, εντός ή εκτός του Δήμου Μεταμόρφωσης (όπως αναφέρεται στην προκήρυξη ρητώς, η οποία έχει δημοσιοποιηθεί σε τοπικό site) θα ήθελα να ενημερωθεί το σώμα από τη Διοίκηση του Δήμου, αφού απουσιάζει ο κ. δήμαρχος, για τα εξής:

  • Γνωρίζετε την εν λόγω προκήρυξη του Δήμου Μεταμόρφωσης και σε τι βαθμό θα επηρεάσει μια πιθανή γειτνίαση του «Πράσινου Σημείου» με τη Λυκόβρυση; Έχετε λάβει κάποια μέτρα που ισοδυναμούν με τη διασφάλιση των κατοίκων και της περιοχής;
  • Έχετε συμμετάσχει σε διαδημοτικό διάλογο, έστω και άτυπο, τον τελευταίο χρόνο, με τους όμορους Δήμους για εξεύρεση χώρου που θα εξυπηρετούσε διαδημοτικά τις ανάγκες υπερτοπικού «Πράσινου Σημείου»;
  • Ποιο είναι το πλαίσιο ενεργειών που έχει ακολουθήσει ο Δήμος μας αναλυτικά μετά τη λήψη της 151/2016 απόφασης σχετικά με την αγορά εδαφικής έκτασης, απομακρυσμένης από χρήσεις γης όπως π.χ. σχολείο, νοσοκομείο, εκκλησία κ.λπ. η οποία θα βρίσκεται σαφώς εκτός των ορίων του Δήμου;
  • Σε τι βαθμό επηρεάζει τη δημιουργία ή μη «Πράσινου Σημείου» η απόρριψη από την αρμόδια επιτροπή του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 της πρότασης ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης (ΟΧΕ) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου μας, σε συνεργασία με άλλους Δήμους του Βόρειου Τομέα. Εξετάζετε κάποιο εναλλακτικό σχέδιο χρηματοδότησης ή την εκπόνηση νέου Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων, προστασίας του περιβάλλοντος και αποδοτικής χρήσης των πόρων στον Δήμο μας;

Επειδή τα θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση ανθρώπινων κανόνων που διαμορφώνουν το βιώσιμο μέλλον του Δήμου και των δημοτών μας πρέπει να βρίσκονται στις πρώτες προτεραιότητες της εκάστοτε διοίκησης και δεν επιτρέπονται λάθη και παθητική στασιμότητα, παρακαλώ όπως ενημερώσετε υπεύθυνα το Σώμα για τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί έως σήμερα, αλλά και την στρατηγική που σκοπεύετε να ακολουθήσετε από ‘δω και πέρα, στον τομέα καθαριότητας και διαχείρισης των απορριμμάτων.

Θεωρώ ότι η σωστή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αποτελεί πάντα την καλύτερη πρόληψη των πιθανών κινδύνων που εγκυμονούν πολλές φορές από τα γεγονότα. Με γνώμονα τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους, καλό θα ήταν ν’ αποφευχθούν τραγικά λάθη, όπως συνέβη δυστυχώς στο πρόσφατο παρελθόν, με ευθύνη του δημάρχου, με την ατυχή συσχέτιση του «Πράσινου Σημείου» σε χώρο που βρίσκεται το υπό ανέγερση Κλειστό Μπάσκετ της Λυκόβρυσης.

2ο ΘΕΜΑ

Αναφορικά με το δελτίο Τύπου στις 14.7.2017: «Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης: «Δείξαμε και θα δείχνουμε τον δρόμο της εξόδου από τη διοίκησή μας σε όλους όσοι και όσες κινούνται με βάση το ίδιο πολιτικό και οικονομικό όφελος – Η διαφάνεια και η νομιμότητα είναι Αρχές που δεν διαπραγματευόμαστε!»

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Δημάρχου στις 14.7.2017, επικαλείται και μάλιστα στον τίτλο της ανακοίνωσης ότι «δείχνουμε τον δρόμο της εξόδου σε όλους όσοι και όσες κινούνται με βάση το ίδιο πολιτικό και οικονομικό όφελος».

Με αφορμή λοιπόν τη δημόσια «αινιγματική» και αρκετά σοβαρή δήλωση του δημάρχου θα ήθελα από τον ίδιο ν’ αποσαφηνιστούν τα εξής, για να μη μένουν σκιές στον δημόσιο πολιτικό βίο:

Υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που βρίσκονται στην παράταξη του δημάρχου ή έφυγαν από αυτήν και κινούνταν ή κινούνται με ίδιο όφελος; Και αν ΝΑΙ ποιοι είναι αυτοί;

Πώς τεκμηριώνει ο κ. δήμαρχος τον δημόσιο – βαρύτατο υπαινιγμό του για «οικονομικό όφελος;» Τι εννοεί πραγματικά; Δηλαδή αφήνει να εννοηθεί ότι έχουν κάποιοι την τάση να ρέπουν προς την οικονομική «ευμάρεια» μέσω του δημοσίου χρήματος; Και αν ΝΑΙ ποιοι είναι αυτοί και πώς το κάνουν;

Αντί να αυτοδιαφημίζεται η εντιμότητα και το ήθος σε δελτία Τύπου, που επικαλείται συχνά πυκνά ο κ. δήμαρχος, θα ήταν πιο χρήσιμο για τον ίδιο τον Δήμο και τους δημότες να δημοσιοποιήσει -ή ακόμη καλύτερα να στείλει στον Εισαγγελέα- τα στοιχεία (με ονόματα και διευθύνσεις) όσων «επιχειρούν ή επιχείρησαν» να «διασπαθίσουν» το δημόσιο χρήμα στον Δήμο και στα Νομικά του Πρόσωπα προς «ίδιον» οικονομικό όφελος, όπως φαίνεται να υποστηρίζει. Με τον τρόπο αυτό αφ’ ενός θα αποφύγει ο ίδιος πιθανές νομικές κυρώσεις για παράβαση καθήκοντος κι αφ’ ετέρου θ’ αποδείξει στην πράξη ότι όντως νοιάζεται για τα συμφέροντα του Δήμου. Σε διαφορετική περίπτωση η μικροπολιτική που ακολουθείται δημιουργεί επικίνδυνες προεκτάσεις για τη δημοκρατία στον τόπο μας και πλήττει το ήθος και την αξιοπρέπεια θεσμών και προσωπικοτήτων, «στοχοποιώντας» τους ανεύθυνα και υποκριτικά, όπως έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστική ευθύνη της ίδιας της διοίκησης.

Σε ό,τι με αφορά, ποτέ δεν εκδιώχθηκα πολιτικά από κανέναν και ούτε μου άνοιξε κανείς την πόρτα της εξόδου. Παραμένω ενεργός πολίτης, αταλάντευτα δίπλα στην κοινωνία και θα συνεχίσω να διεκδικώ και να αγωνίζομαι για τη Νέα Εποχή που οφείλουμε να χαράξουμε στνο Δήμο μας. Μια Εποχή που Όλοι Μαζί θα έχουμε τη Λογοδοσία και τη Διαφάνεια σε πρώτη προτεραιότητα και την Ανάπτυξη των πόλεων μας ως αυτοσκοπό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet