Σφοδρές μάχες μεταξύ δυνάμεων του Άσαντ και Ι.Κ. στη Συρία – 150 νεκροί
Κόσμος

Σφοδρές μάχες μεταξύ δυνάμεων του Άσαντ και Ι.Κ. στη Συρία – 150 νεκροί

Σφοδρές μάχες σημειώθηκαν ανάμεσα σε μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) και δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού στην κεντρική Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 150 άτομα μέσα σε ένα 24ωρο, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εδώ και μέρες, τα στρατεύματα του Μπασάρ αλ Άσαντ συγκρούονταν με τζιχαντιστές στην Ουκαϊριμπάτ, μια μικρή πόλη στην επαρχία Χάμα. Με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας και της Ρωσίας, κατάφεραν χθες να ανακαταλάβουν την πόλη, το τελευταίο προπύργιο στρατηγικής σημασίας του Ι.Κ. στην επαρχία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Την Παρασκευή, οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν πάρει τον έλεγχο της πόλης, αλλά τον έχασαν μία ημέρα αργότερα, όταν οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν αντεπίθεση.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, 120 άτομα του Ι.Κ. σκοτώθηκαν στις μάχες στην Ουκαϊριμπάτ και τα περίχωρά της, ενώ 35 στρατιώτες του καθεστώτος και σύμμαχοί τους επίσης σκοτώθηκαν», διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Μετά την απώλεια της πόλης οι τζιχαντιστές δεν ελέγχουν πλέον παρά μόνο μερικά χωριά στην περιοχή αυτή, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τζιχαντιστές είχαν καταλάβει την Ουκαϊριμπάτ το 2014 και τη χρησιμοποιούσαν ως βάση για να «εξαπολύουν επιθέσεις σε περιοχές στα χέρια του καθεστώτος» στην επαρχία Χάμα, ιδίως σε έναν «κρίσιμης» σημασίας οδικό άξονα ο οποίος συνδέει την επαρχία του Χαλεπιού με τον νότο της χώρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet