Συνάντηση δημάρχου Πεντέλης με τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου
Κοινωνία

Συνάντηση δημάρχου Πεντέλης με τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου

Η πρώτη μηνιαία συνάντηση του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, με τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου για το σχολικό έτος 2017-2018 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

Στη σύσκεψη, μετά το καλωσόρισμα των νεοτοποθετηθέντων διευθυντών σχολείων από τον δήμαρχο, συζητήθηκαν, όπως ενημερώνει ο Δήμος:

  • Η πρόοδος των έργων συντήρησης και επισκευής των σχολείων του Δήμου κατά τη θερινή περίοδο και ο προγραμματισμός των έργων για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στα σχολεία, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί.
  • Η δημιουργία τάξης Υποδοχής για αλλοδαπούς μαθητές στα Γυμνάσια Πεντέλης και Νέας Πεντέλης.
  • Η φύλαξη, η καθαριότητα των σχολείων και οι σχολικοί τροχονόμοι για την Α/βάθμια Εκπαίδευση και για το σχολικό έτος 2017-2018.
  • Η εθελοντική ενισχυτική διδασκαλία για το νέο σχολικό έτος (πρόγραμμα, χώρος, συμμετοχές).
  • Η εναρκτήρια σχολική ημέρα (αγιασμοί, προβλήματα) για το νέο σχολικό έτος.
  • Ο έλεγχος και η λειτουργία των υπαλλήλων Κοινωφελούς Εργασίας που εργάζονται στα σχολεία.

Επίσης, συζητήθηκαν ειδικά κατά σχολείο θέματα – προβλήματα και λοιπές προτάσεις – απόψεις.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, ο δήμαρχος τόνισε ιδιαίτερα:

  • Τη διαχρονική απόφαση του Δήμου για στήριξη με κάθε μέσο ηθικό, υλικό, στελεχιακό, οικονομικό, συμβουλευτικό των σχολικών μονάδων του Δήμου και των τριών επιπέδων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.
  • Την ανάγκη πλήρους και καθημερινής συνεργασίας των διευθυντών των σχολείων με τους δύο προέδρους των Σχολικών Επιτροπών (Τσουχνικά Ηλία, Α/βάθμια και Παλαιοδήμο Άγγελο, Β/βάθμια).
  • Επεσήμανε την ανάγκη σεβασμού των κτιριακών υποδομών και του δημοσίου υλικού των σχολείων από τους εκπαιδευόμενους και ζήτησε επ΄ αυτού οι διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την ευθύνη τους.
  • Τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της μελέτης συντήρησης των σχολείων το συντομότερο και όχι αργότερα από το τέλος Ιανουαρίου 2018.
  • Επιβεβαίωσε την κατάθεση των χρημάτων στον λογαριασμό του κάθε σχολείου για τις άμεσες ανάγκες.
  • Ζήτησε πλήρη εικοσιτετράωρη συνεχή συνεργασία για όλα τα θέματα που αφορούν στα σχολεία και οι διευθυντές θα ήθελαν την παρέμβασή του.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τους διευθυντές των σχολείων, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Βιλιώτης Ηλίας, οι τοπικοί αντιδήμαρχοι, Δ.Κ. Μελισσίων, Βορέας Σάββας, Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, Κιτσούλης Ελευθέριος, Δ.Κ. Πεντέλης, Κολιός Μιχάλης, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, Τσουχνικάς Ηλίας Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Παλαιοδήμος Άγγελος Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, η αντιπρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μπάμπου Χρυσούλα, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πεντέλης.

Ο δήμαρχος ανανέωσε το ραντεβού με τους διευθυντές των σχολείων για την πρώτη Δευτέρα του μηνός Οκτωβρίου (2 Οκτωβρίου 2017, στις 18:00).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet