Διευκρινίσεις ΥΠ.ΕΣ. για την πληρωμή συμβασιούχων στην καθαριότητα δήμων
Αυτοδιοίκηση

Διευκρινίσεις ΥΠ.ΕΣ. για την πληρωμή συμβασιούχων στην καθαριότητα δήμων

Πρόσθετες διευκρινίσεις για την απασχόληση συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων μέχρι να πραγματοποιηθούν οι μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ παρέχει εγκύκλιος που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Η έκδοση της εγκυκλίου κρίθηκε αναγκαία μετά από περιπτώσεις κατά τόπους Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δεν εγκρίνουν εντάλματα πληρωμής συμβασιούχων.

Η εγκύκλιος επισημαίνει ότι μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις μόνιμες προσλήψεις «είναι απολύτως αναγκαίο, για τη θεραπεία εξαιρετικών λόγων δηµοσίου συµφέροντος και προστασίας ειδικότερα της δηµόσιας υγείας, να διασφαλιστεί η αδιατάρακτη, ομαλή και λυσιτελής κάλυψη των αναγκών αυτών από το άμεσα διαθέσιμο προσωπικό».

Συνιστάται, ακόμη, η διαβίβαση των σχετικών αποφάσεων προς έλεγχο στο ΑΣΕΠ να είναι άμεση, ενώ τονίζεται ότι δεν αναστέλλεται η εκτέλεση των σχετικών συµβάσεων (και, ως εκ τούτου, η πληρωμή της μισθοδοσίας) μέχρι την ολοκλήρωση αυτού του ελέγχου.

Επίσης, θυμίζει ότι οι συµβάσεις που συνάπτονται µε βάση το άρθρο 24 του νόμου 4479/17 («τροπολογία Σκουρλέτη» μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις στις αρχές του καλοκαιριού) δεν συνιστούν παράταση ή ανανέωση ή καθ΄ οιονδήποτε τρόπο συνέχιση προηγούμενων συµβάσεων, αλλά μέτρο εξαιρετικό που προβλέφθηκε ελλείψει άλλου πρόσφορου υπό την προϋφιστάμενη νομοθεσία μέσου, για την αδιατάρακτη εξυπηρέτηση -για λόγους προστασίας της δηµόσιας υγείας- των υπηρεσιακών αναγκών στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

«Κατά συνέπεια, ο χρόνος απασχόλησης που θα διανυθεί υπό το καθεστώς αυτών δεν αθροίζεται µε προηγούμενα διαστήματα απασχόλησης, κατά τρόπον ώστε να νοείται, εξ αιτίας των συµβάσεων αυτών (οι οποίες έχουν ως απώτατο όριο την 31.3.2018), συµπλήρωση 24 μηνών απασχόλησης ή υπέρβαση της 8μηνης απασχόλησης μέσα σε διάστημα 12 μηνών ή διαδοχικότητα στην απασχόληση του εν λόγω προσωπικού, που να δύνανται να μεταβάλουν τον νομικό χαρακτήρα των αντίστοιχων σχέσεων εργασίας…» διευκρινίζει η εγκύκλιος.

Πηγή: in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet