1+3 μεταγραφές για την ομάδα μπάσκετ του Πανερυθραϊκού
Αθλητισμός

1+3 μεταγραφές για την ομάδα μπάσκετ του Πανερυθραϊκού

O Πανερυθραϊκός Α.Σ.-τμήμα Μπάσκετ ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς με τις μικρές Εθνικές Μάριου Δερμιτζάκη, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Ο 25χρονος νεοαποκτηθείς φόργουορντ της ομάδας, ο οποίος αποτέλεσε βασικό στέλεχος τόσο της Εθνικής Εφήβων, όσο και της Εθνικής Νέων Ανδρών, λαμβάνοντας μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2010 στη Λιθουανία, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών το 2012 στη Σλοβενία, αλλά και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2009 στη Ρουμανία, την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε στους Τιτάνες Παλαμά, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδό τους στη Β’ Εθνική.

Πριν φορέσει τη φανέλα των Τιτάνων, είχε προλάβει να πανηγυρίσει ακόμη δύο ανόδους στην καριέρα του, αρχικά με τον Αίολο Τρικάλων (Πρωταθλητής Β’ Εθνικής 2011-2012 και άνοδος στην Α2) και αργότερα με τον ΓΣΛ (άνοδος στην Α2 από τον Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής, τη σεζόν 2015-2016), ενώ έχει κατακτήσει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων το 2007, με Εκπαιδευτήρια “Ο Πλάτων”.

Ο Δερμιτζάκης έκανε τα πρώτα μπασκετικά του βήματα στον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας, για να πάρει στη συνέχεια υποτροφία για τα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων». Η πρώτη του χρονιά σε επίπεδο ανδρικού ήταν το 2010, όταν και αποκτήθηκε από την Ένωση Ιλίου, για να ακολουθήσουν ο Αίολος Τρικάλων (Β’ Εθνική, πρωτάθλημα & άνοδος 2011-2012), το Παγκράτι για δύο σεζόν (Α2, 2012-2014), ο Ιωνικός Νικαίας (Β’ Εθνική, 2014-2015), ο ΓΣΛ (Β’ Εθνική, άνοδος 2015-2016) και οι Τιτάνες Παλαμά (Γ’ Εθνική, άνοδος 2016-2017).

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Πανερυθραϊκού, ο Μάριος Δερμιτζάκης επισήμανε στο λογαριασμό της ομάδας στο facebook:

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα μου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανήκω πλέον σε ένα απ’ τα πιο οργανωμένα Σωματεία του χώρου και από τα λίγα που ξεχωρίζουν πραγματικά. Θα έχω την τύχη να συνεργαστώ με παίκτες που γνωρίζω καλά και εκτιμώ πολύ, έστω κι αν δεν είχα την ευκαιρία στο παρελθόν να είμαστε συμπαίκτες, πλην του Χρήστου (σ.σ.: Σκάνδαλου), με τον οποίο αγωνιστήκαμε μαζί στον Ιωνικό Νικαίας.

»Φυσικά, η πρόκληση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Χουχουλή ήταν τεράστια και αποτέλεσε έναν απ’ τους βασικούς λόγους που δεν σκέφτηκα πολύ για την απόφασή μου. Έχω ζήσει τον Πανερυθραϊκό ως αντίπαλος και μπορώ με σιγουριά να πω ότι κανείς δεν θέλει να τον έχει απέναντί του, μιας και είναι απ’ τις πιο δυσκολοκατάβλητες ομάδες εδώ και χρόνια, έχοντας διατηρήσει την ταυτότητά της. Πλέον, όμως, θα έχω την τιμή να αγωνίζομαι με τη φανέλα του και ευχαριστώ πολύ τον κόουτς Χουχουλή για την ευκαιρία που μου πρόσφερε να ενταχθώ σε έναν τόσο υγιή οργανισμό, όπως ο Πανερυθραϊκός, και που θα συνεργάζομαι μαζί του.

»Υγεία να έχουμε, πάνω απ’ όλα, και με σκληρή δουλειά πιστεύω ότι… όλα θα γίνουν όπως πρέπει και θα πετύχουμε τους στόχους μας!».

Επίσης, η ομάδα των Βορείων Προαστίων ανακοίνωσε την απόκτηση των νεαρών Μηνά Στεργίου, Σταύρου Κωνσταντινόπουλου και Γιάννη Μπακοδήμου, οι οποίοι θα ενισχύσουν τόσο την ανδρική ομάδα, όσο και εκείνες των Εφήβων και Under 20, την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Ο Μηνάς Στεργίου (γκαρντ, 18χρ.) αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, με την οποία την περασμένη σεζόν πανηγύρισε την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πρωτάθλημα Νέων της ΕΣΚΑ. Ο νεοαποκτηθείς παίκτης, πέραν της ομάδας Νέων της Ένωσης, αγωνιζόταν και στο Εφηβικό της τμήμα, ενώ ξεκίνησε το μπάσκετ από την ομάδα της γενέτειράς του, του Ηρακλή Φιλιατών 2006, στην ανδρική ομάδα του οποίου συμμετείχε από τα 14 του χρόνια.

Ο Σταύρος Κωνσταντινόπουλος (γκαρντ, 18χρ.) ανδρώθηκε μπασκετικά στα Αστέρια Αχαΐας Sports Academy, μέχρι να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό. Με το τριφύλλι στο στήθος αγωνίστηκε την προηγούμενη χρονιά, ως μέλος της Εφηβικής ομάδας των «πρασίνων». Το περασμένο καλοκαίρι ήταν μέλος της ελληνικής Τ-ΝΒΑ elite team IV στις ΗΠΑ, όπου και παρακολούθησε το «2016 Youth Basketball Camp» των Cleveland Cavaliers.

Ο Γιάννης Μπακοδήμος (γκαρντ, 18χρ.) έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα του Α.Σ. Ροδόπολης, ωστόσο πολύ νωρίς μεταπήδησε στον ΑΣΕ Δούκα, στον οποίο αγωνίστηκε από το Παμπαιδικό τμήμα μέχρι και το Εφηβικό. Με τη φανέλα του Δούκα κατέκτησε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων το 2015. Τη σεζόν που μας πέρασε, λόγω Πανελληνίων, έπαιξε στον Α.Ο. Διονύσου, στον οποίο πέραν του Εφηβικού, αποτέλεσε και βασικό στέλεχος της ανδρικής ομάδας.

Οι τρεις νεοαποκτηθέντες παίκτες, αναφερόμενοι στην ευκαιρία που τους δόθηκε, τόνισαν στον λογαριασμό της ομάδας στο facebook:

Μηνάς Στεργίου: «Νιώθω πολύ ενθουσιασμένος που ανήκω πια στην οικογένεια του Πανερυθραϊκού. Είναι αλήθεια ότι απ’ την πρώτη στιγμή εισέπραξα αυτό το οικογενειακό κλίμα και την εξαιρετική ατμόσφαιρα που υπάρχει στην ομάδα, καθώς και την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του κόουτς Χουχουλή, όπως και της διοίκησης. Θεωρώ ότι οι συνθήκες στον Πανερυθραϊκό είναι ιδανικές για εμένα -όπως και για τον κάθε παίκτη- προκειμένου να αναπτύξω τις δυνατότητές μου και να εξελίξω το παιχνίδι μου, μέσα απ’ το απαιτητικό πρόγραμμα της νέας μου ομάδας και καθοδηγητή τον Δημήτρη Χουχουλή. Είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε η ομάδα μου να εκπληρώσει τους στόχους της. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κόουτς Χουχουλή που με πίστεψε και μου έδωσε την ευκαιρία να ενταχθώ σε μία απ’ τις πιο οργανωμένες ομάδες στον χώρο, αλλά και τους νέους συμπαίκτες μου, οι οποίοι καθημερινά με βοηθούν να γίνομαι ολοένα και καλύτερος και με έχουν κάνει ήδη να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου».

Σταύρος Κωνσταντινόπουλος: «Δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου που πλέον είμαι μέλος της οικογένειας του Πανερυθραϊκού, καθώς είναι γνωστό ότι αποτελεί ένα απ’ τα πλέον νοικοκυρεμένα σωματεία του χώρου, πρωταγωνιστώντας παράλληλα εδώ και πολλά χρόνια σε Α2 και Β’ Εθνική. Εδώ έχω να μάθω πολλά και πιστεύω ότι στην Ερυθραία θα εξελιχθώ σε όλα τα επίπεδα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κόουτς Χουχουλή και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και θα βάλω τα δυνατά μου για να τους δικαιώσω και ν’ ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους, αλλά και στις δικές μου. Καλή σεζόν να έχουμε με υγεία και πολλές επιτυχίες».

Γιάννης Μπακοδήμος: «Η ικανοποίησή μου είναι πολύ μεγάλη για το γεγονός ότι εντάχθηκα σε ένα απ’ τα καλύτερα προγράμματα, όπως αυτό του Πανερυθραϊκού, και θα φορώ την ερυθρόλευκη φανέλα τη χρονιά που έρχεται. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, πραγματική οικογένεια, κάτι που βοηθάει όλους τους καινούριους παίκτες και ειδικά εμάς τους μικρότερους να ενταχθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην ομάδα και τη φιλοσοφία της. Συνάντησα επαγγελματικές συνθήκες στην Ερυθραία σε όλα τα επίπεδα και οι προπονήσεις είναι πολύ υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερα απαιτητικές. Στόχος μου είναι να βελτιωθώ μέσα απ’ το πρόγραμμα του Πανερυθραϊκού και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα μου, όπου και όποτε με χρειαστεί. Καλή μας χρονιά”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet