Περιφέρεια Αττικής: Σημαντικά έργα οδοποιίας στους Δήμους Ζωγράφου & Καισαριανής
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Σημαντικά έργα οδοποιίας στους Δήμους Ζωγράφου & Καισαριανής

Σημαντικά έργα για τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στο πλαίσιο της 27ης συνεδρίασης του, αποδεχόμενο σχετική εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Ερμίνας Κυπριανίδου.

Συγκεκριμένα:

Το πρώτο έργο «Ανακατασκευή οδών Δήμου Ζωγράφου», συνολικού προϋπολογισμού 2.380.000 ευρώ, αφορά σε εργασίες για τη διάστρωση νέου αντιολισθηρού ασφαλτικού τάπητα, την ανύψωση ή καταβιβασμό των φρεατίων επίσκεψης των αγωγών και τη διαγράμμιση ή αναδιαγράμμιση των διαβάσεων πεζών σε οδούς όπου απαιτείται. Το έργο που θα υλοποιηθεί  από την Περιφέρεια Αττικής θα εκτελεστεί σε βασικούς οδούς της πόλης, όπως Παπαδιαμαντοπούλου, Ούλωφ Πάλμε, Εθν. Αντίστασης, Παπανδρέου, Ιλισσίων, Γρ. Αυξεντίου, Δημοκρατίας, Γκακογιάννη, Κονίτσης, Γράμμου, Δαμασίππου, Κρίνων, κ.α.

Το δεύτερο έργο με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις οδών του Δήμου Καισαριανής» προϋπολογισμού 399.996,10 ευρώ, ολοκληρώνει την παρέμβαση της Περιφέρειας στους δρόμους του δήμου που είχαν ξεκινήσει με το έργο «Κατασκευή ασφαλτοτάπητα διαφόρων οδών του Δήμου Καισαριανής», προϋπολογισμού 700.000,00 ευρώ. Οι εργασίες οι οποίες προβλέπονται από τη μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αφορούν στην απόξεση ασφαλτικού τάπητα με χρήση φρέζας,  ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, ανύψωση ή καταβιβασμός φρεατίων, καθαίρεση-αποκατάσταση ρείθρων διασταυρούμενων οδών, διαγράμμιση οδοστρώματος και την  επισκευή τμημάτων οδών που έχουν υποστεί καθίζηση. Η συνολική επιφάνεια των υπό κατασκευή δρόμων είναι 17.134,20.

Η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου στην εισήγησή της σημείωσε ότι τα παραπάνω έργα, που σκοπό έχουν την ασφαλέστερη μετακίνηση των διερχόμενων οχημάτων σε επιλεγμένες οδούς οι οποίες έχουν υποστεί φθορά ή καθίζηση, θα αναβαθμίσουν αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων των Δήμων Ζωγράφου και Καισαριανής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet