Επαφές προέδρου ΚΕΔΕ με παράγοντες της ελληνικής ομογένειας
Αυτοδιοίκηση

Επαφές προέδρου ΚΕΔΕ με παράγοντες της ελληνικής ομογένειας

Με κεντρικό στόχο την εξωστρέφεια και την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων σε διεθνές επίπεδο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, συνεχίζει τις επαφές του με τους Έλληνες της ομογένειας.

«Μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε μπορούμε να επιτύχουμε την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών και προοπτικών της χώρας μας, αλλά και της αναπτυξιακής δυναμικής που δημιουργείται, σε τομείς όπως του Ιατρικού Τουρισμού και του Επιχειρείν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναγνωρίζει τη συμβολή των Ελλήνων του εξωτερικού στην προσπάθεια της Ελλάδας για εθνική ανάκαμψη», σημείωσε ο Γ. Πατούλης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα.

Στην τιμητική εκδήλωση βραβεύτηκε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Μιχάλης (Μάικ) Χαλικιάς.

Ο κ. Χαλικιάς έχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα των επενδύσεων ακινήτων. Θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές (Όμιλος Επιχειρήσεων Χαλικιά), αλλά και τραπεζίτης στο Σικάγο (Republic Bank of Chicago).

«Στο πρόσωπο του κ. Χαλικιά βραβεύουμε το κύρος και τις ικανότητες όλων των Ελλήνων ομογενών. Βραβεύουμε τις ικανότητες και το κύρος της ελληνικής ομογένειας που διαπρέπει διεθνώς. Η ανάπτυξη αμφίδρομων σχέσεων εμπιστοσύνης και έμπρακτης αλληλοστήριξης μεταξύ των Ελλήνων της διασποράς και της μητέρας πατρίδας, είναι στις βασικές μας προτεραιότητες» σημείωσε ο κ. Γ. Πατούλης.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε μια τελετή που διοργάνωσε ο Οργανισμός «Η Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης» («Ηιs Majesty the Greek Immigrant») και η πρόεδρός του Μαίρη Ρυσσάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν διακεκριμένοι Έλληνες στον χώρο του επιχειρείν από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από τη σύζυγό του, πρόεδρο του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Σταυράκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet