Έκτακτες επιθεωρήσεις δεξαμενόπλοιων ζήτησε ο Π. Κουρουμπλής
Κοινωνία

Έκτακτες επιθεωρήσεις δεξαμενόπλοιων ζήτησε ο Π. Κουρουμπλής

Να προλάβει παρόμοια περιστατικά με αυτό του «Αγία Ζώνη ΙΙ» επιχειρεί ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος έδωσε εντολή στον Κλάδο Επιθεώρησης Πλοίων του Λιμενικού Σώματος για έκτακτες επιθεωρήσεις δεξαμενόπλοιων.

Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος θα βρεθούν τα δεξαμενόπλοια που φέρουν ελληνική σημαία, εκτελούν πλόες στο εσωτερικό και τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους έχουν εκδοθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ναυτιλίας ή άλλους εξουσιοδοτημένους οργανισμούς.

Συνεχίζονται οι εργασίες απορρύπανσης

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στο σημείο του ναυαγίου συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες για την πρόσδεση του νέου δεξαμενοπλοίου που θα προσεγγίσει στο σημείο προκειμένου να συνεχιστεί η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Όσον αφορά στις εργασίες απορρύπανσης, αυτές συνεχίζονται στη Σαλαμίνα και στη Ζέα χωρίς να υφίσταται επιφανειακή ρύπανση, ενώ στην Πειραϊκή συνεχίζονται μόνο οι εργασίες καθαρισμού στην ξηρά.

Στη θαλάσσια περιοχή του Παλαιού Φαλήρου παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή ενώ επιχειρεί συνεργείο της αναδόχου εταιρείας, ενώ στο Ελληνικό μπροστά από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. επιχειρεί συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας, όπως και στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών.

Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η -2η-3η -4η μαρίνα) η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη, ωστόσο οι εργασίες συνεχίζονται από ιδιωτικό συνεργείο 43 ατόμων της αναδόχου εταιρείας, 30 δόκιμους λιμενοφύλακες, 11 εθελοντές, καθώς και αντιρρυπαντικά μέσα.

Στην εγκατάσταση «ARC-BALUX» επιχειρούν 57 άτομα ιδιωτικής εταιρείας και 5 του Πολεμικού Ναυτικού.
Σε Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη η κατάσταση παρουσιάζεται ικανοποιητική, ενώ στο Μεγάλο και Μικρό Καβούρι συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ακτών από συνεργεία του δήμου. Μπροστά από την ξενοδοχειακή εγκατάσταση «Divani» τοποθετήθηκε προληπτικά απορροφητικό φράγμα, ενώ τέλος στην περιοχή της Βουλιαγμένης και του Λαγονησίου δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet