Για τον Ελληνισμό της Σκανδιναβίας συζήτησαν ο Γ. Πατούλης και ο μητροπολίτης Σουηδίας
Κοινωνία

Για τον Ελληνισμό της Σκανδιναβίας συζήτησαν ο Γ. Πατούλης και ο μητροπολίτης Σουηδίας

Τον μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα υποδέχθηκε στο Μαρούσι ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με τον οποίον, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη, συζήτησε θέματα Ορθοδοξίας αλλά και απόδημου Ελληνισμού, με επίκεντρο τους Έλληνες της Σκανδιναβίας.

Η συνάντησή τους αποτέλεσε μια ευκαιρία για ν’ ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν στον τρόπο ζωής και δραστηριοποίησης των Ελλήνων στις σκανδιναβικές χώρες, στους δεσμούς τους με την Ορθοδοξία αλλά και την Ελλάδα, όπως, επίσης, για το νέο κύμα μετανάστευσης Ελλήνων προς τις χώρες του Βορά της Ευρώπης, που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τις καταστάσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι στις χώρες υποδοχής τους.

Στη διάρκεια της φιλοξενίας του μητροπολίτη στο Μαρούσι, ο Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε, επίσης, στη φυσιογνωμία του Δήμου, στις προτεραιότητες της Διοίκησης για το μέλλον της πόλης αλλά και στην ιστορική διαδρομή του Αμαρουσίου, τον οποίον προσκάλεσε να γνωρίσει μέσα από τις σελίδες του λευκώματος που του προσέφερε σε ανάμνηση της συνάντησής τους.

Παρόντες στην υποδοχή του Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπας ήταν, επίσης, οι εκπρόσωποι του Δήμου, αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νίκος Πέππας και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Διδασκάλου.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του ο μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλέοπας τίμησε με την παρουσία του και την ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στο δημαρχείο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet