Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Παρουσίαση μελέτης του ΙΤΑ «Τοπική Αυτοδιοίκηση & Νησιωτικότητα» στα Κύθηρα

0
198 Προβολές

Παρουσίαση της μελέτης «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Νησιωτικότητα», που εκπόνησε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) για λογαριασμό της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 στα Κύθηρα.

Η μελέτη περιέχει, όπως ενημερώνει η ΚΕΔΕ, συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Την ίδια ημέρα θα υπάρξει συζήτηση και για τα θέματα της Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την προγραμματισμένη παρουσίαση της μελέτης επισήμανε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να κινηθεί άμεσα προς την υιοθέτηση συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο θα συμβάλει στη μετατροπή της νησιωτικότητας από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα».

«Η υποστελέχωση των υπηρεσιών των νησιωτικών δήμων, η κατάργηση άγονων αεροπορικών και ακτοπλοϊκών γραμμών, η διαχείριση των απορριμμάτων, η αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος και το ζήτημα του προσφυγικού, αποτελούν μείζονα προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα», σημειώνει ο κ. Γ. Πατούλης.

Τόσο η παρουσίαση της μελέτης, όσο και η συνεδρίαση της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στο Kythea Resort των Κυθήρων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up