Β. Κόκκαλης: Η πραγματικότητα διαψεύδει τις ιδεοληπτικές πρακτικές του κ. Μαγιάκη
Ποιότητα Ζωής

Β. Κόκκαλης: Η πραγματικότητα διαψεύδει τις ιδεοληπτικές πρακτικές του κ. Μαγιάκη

«Η πραγματικότητα διαψεύδει τις επιπόλαιες και ιδεοληπτικές πρακτικές του κ. Μαγιάκη» τονίζει ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης απαντώντας στον επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρη Μαγιάκη, αναφορικά με τον οδοφωτισμό της πόλης.

Συγκεκριμένα, στην απάντηση του αντιδημάρχου σημειώνεται:

Η πραγματικότητα διαψεύδει τις επιπόλαιες και ιδεοληπτικές πρακτικές του κ. Μαγιάκη

Ο εκφραστής του παλαιοκομματισμού, ο άνθρωπος που αντιστέκεται με μανία σε κάθε μορφής εκσυγχρονισμό της πόλης μας, συνεχίζει να παραπληροφορεί να υποστηρίζει όλες αυτές τις αραχνιασμένες πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στα μνημόνια.

Το θράσος και το ψέμα του κ. Μαγιάκη δεν έχει όρια αφού έφτασε σε σημείο μέσα στον πανικό του να πει ότι οι 22 στους 31 παρόντες είναι «οριακή πλειοψηφία».

Επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι,

Το εν λόγω έργο που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού οδών και κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αμαρουσίου μόνο οφέλη για την πόλη μας και τους δημότες της μπορεί να έχει.

Συγκεκριμένα, η ένταξη του έργου στον κατάλογο προτεινόμενων έργων ΣΔΙΤ θα είναι 100% αυτοχρηματοδοτούμενο από ιδιωτικά κεφάλαια, θα αποπληρωθεί από τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου, μέσω του εξορθολογισμού των δαπανών και τη μείωση του συνολικού κόστους λειτουργίας, ενώ οι σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης θα δώσει τη δυνατότητα να προστεθούν εφαρμογές smart cities που αποτελούν καινοτόμες πρακτικές.

Επιπλέον, θα δοθεί τέλος στο πρόβλημα έλλειψης επαρκούς φωτισμού. Εξασφαλίζει την ασφάλεια των οδηγών καθώς θα περιοριστούν τα ατυχήματα που ενδεχομένως οφείλονται είτε στην έλλειψη φωτισμού, είτε στην κακή ποιότητα του φωτισμού.

Εξασφαλίζεται η ασφάλεια των πολιτών αφού η αύξηση της παραβατικής συμπεριφοράς σύμφωνα με μελέτες και στοιχεία παρατηρείται σε περιοχές όπου το δίκτυο φωτισμού δεν λειτουργεί.  

Στόχος της διοίκησης του Δήμου είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους λειτουργίας, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ποιότητας ζωής στην πόλη.

Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν θα δαπανήσει πόρους, αλλά θα καλύψει το σύνολο της διαδικασίας από την εξοικονόμηση που θα προκύψει. Παράλληλα θα έχει μηδενικές δαπάνες στη συντήρηση του συστήματος, δεδομένο το οποίο θα βελτιώσει τις χρηματοροές του και θα τις διοχετεύσει, σε μείωση τελών για τους δημότες μας.

Ο ρόλος του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χαθεί.

Άλλωστε κ. Μαγιάκη τη διαδικασία του Ανοιχτού Διεθνούς Διαγωνισμού θα την εποπτεύει η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ η οποία διασφαλίζει απόλυτα τη διαφάνεια της όλης διαδικασίας, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας για υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες με χαμηλό κόστος, ενώ τον έλεγχο και την παρακολούθηση του αναδόχου θα τον έχουν οι υπηρεσίες του Δήμου μας.

Επιπροσθέτως, ενώ ο κ. Μαγιάκης γνωρίζει, σκοπίμως, αποκρύπτει το γεγονός ότι η απόφαση αυτή είναι συμπληρωματικής της απόφασης 320/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο κ. Μαγιάκης τις νόμιμες διαδικασίες που επιβάλλει η ελληνική πολιτεία αφού ως γνωστόν είναι οπαδός μεγαλόστομων και επιπόλαιων ιδεοληψιών.

Το μόνο θετικό που οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε είναι ότι έστω και αργά από φανατικός χειροκροτητής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατέστη επικριτής της συνειδητοποιώντας τη συνεχιζόμενη υποκρισία.

Ελπίζουμε να σταματήσει να πράττει το ίδιο και στον Δήμο μας και να καταλάβει ότι οι πολίτες δεν είναι «πελάτες», αλλά σκεπτόμενοι δημότες.

Εμείς ως υπεύθυνη δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα των εξορθολογισμό των οικονομικών μας, την εξοικονόμηση πόρων και την ανάπτυξη της πόλης μας, σεβόμενοι τα χρήματα των δημοτών μας.

Τον κ. Μαγιάκη και τον παλαιοκομματισμό που εκπροσωπεί τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet