Με 193 φιάλες αίματος ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Με 193 φιάλες αίματος ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου

Πενήντα περισσότεροι εθελοντές ζωής από την προηγούμενη εθελοντική αιμοδοσία προσέφεραν το υπέρτατο αγαθό αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, συμμετέχοντας στην 26η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

Στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για συμμετοχή στη εθελοντική αιμοδοσία ανταποκρίθηκαν 230 εθελοντές αιμοδότες, συνεισφέροντας ώστε να συγκεντρωθούν 193 φιάλες αίματος, 47 περισσότερες από την προηγούμενη εθελοντική αιμοδοσία.

Κατά τη διαδικασία της αιμοδοσίας τηρήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος και οι υγειονομικοί κανονισμοί για την προστασία των αιμοδοτών από το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», υπό την επίβλεψη της πρόεδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές ζωής για την προσφορά και την αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπο. Συγκεκριμένα τονίζει:

«Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους εθελοντές ζωής για την προσφορά του υπέρτατου αγαθού αλληλεγγύης για τη συνέχιση της ζωής των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση. Με την ευαισθητοποίηση για μεγαλύτερη συμμετοχή στην 26η εθελοντική αιμοδοσία ενισχύσαμε τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένη ζήτηση σε αίμα κάθε μέρα, κάθε ώρα. Και αυτή τη μεγάλη ανάγκη μπορούν να την κατανοήσουν καλύτερα όσοι έτυχε να βρεθούν στην ανάγκη οι ίδιοι οι συγγενείς τους για μετάγγιση αίματος. Συνεχίζουμε τον αγώνα και προσκαλούμε όλους να γίνουν εθελοντές ζωής δίνοντας ελπίδα σε όσους μας χρειάζονται».

Κάθε εθελοντής αιμοδότης έχει τη δυνατότητα να εφοδιαστεί με την ηλεκτρονική κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας που του εξασφαλίζει, σε περίπτωση ανάγκης, μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί επίσης θερμά για την ευγενική χορηγία τους τις επιχειρήσεις Coca-Cola 3E, Pizza fan, Εlbisco και την κα Ελένη Αρβανιτάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet