Γιορτή ανακύκλωσης και διακρίσεις στη διαχείριση απορριμμάτων για το Χαλάνδρι
Ποιότητα Ζωής

Γιορτή ανακύκλωσης και διακρίσεις στη διαχείριση απορριμμάτων για το Χαλάνδρι

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική δράση για την ανακύκλωση που πραγματοποίησε η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου τον ΣΚΑΪ και με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ.

Τα παιδιά, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, έμαθαν ποιες συσκευασίες ανακυκλώνονται στον μπλε κάδο, ποιος είναι ο σωστός τρόπος συμμετοχής τους, πού πάνε τα ανακυκλώσιμα υλικά μετά τους μπλε κάδους και κώδωνες και κέρδισαν χρήσιμα δώρα ανακύκλωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος και η αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών, Έλενα Χριστούλη.

Η γιορτή ήρθε μετά από ακόμη μια διάκριση του Δήμου Χαλανδρίου, αυτή τη φορά στο ποσοστό μείωσης των συνολικών απορριμμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε  το ΑΠΕ, το Χαλάνδρι κατατάσσεται ανάμεσα στους 10 πρώτους Δήμους σε ότι αφορά το ποσοστό μείωσης των συνολικών απορριμμάτων.

Με 8,1% ποσοστό μείωσης στο πρώτο τετράμηνο του 2017, το οποίο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, λαμβάνοντας  υπόψη ότι αφορά Δήμο που έρχεται δεύτερος σε ποσοστά ανακύκλωσης, το Χαλάνδρι παρουσιάζει μια ιδιαίτερα σημαντική μείωση επί του συνολικού όγκου των απορριμμάτων. «Αυτό αποδεικνύει ότι σιγά σιγά αρχίζουν ν’ αποδίδουν οι νέες πολιτικές διαχείρισης που εφαρμόζονται στην πόλη μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet