Ο τουρκικός στρατός μπήκε στη Συρία
Κόσμος

Ο τουρκικός στρατός μπήκε στη Συρία

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Κυριακή ότι η Τουρκία υλοποιεί την συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Ρωσία και το Ιράν, για τη μείωση της βίας στην επαρχία Ιντλίμπ, στα βόρεια της Συρίας, με τη σύμπραξη των μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Την ίδια ώρα, μέρος του τουρκικού στρατού, που είχε αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Συρία, εισήλθε στη χώρα προς υποστήριξη των ανταρτών. Τουρκικά άρματα άρχισαν ήδη την επιχείρηση εναντίον της οργάνωσης Hayat Tahrir al-Sham, που είναι πρώην σύμμαχος της Αλ Κάιντα.

«Τώρα υλοποιούμε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην Αστάνα για το Ιντλίμπ», τόνισε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στη συμφωνία που ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Ο ίδιος είπε ότι αν η Τουρκία δεν αναλάμβανε δράση «βόμβες θα έπεφταν στις πόλεις μας. Οι προσπάθειες μας στο Ιντλίμπ συνεχίζονται, σε συνεργασία με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα την στιγμή αυτή», απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματος AKP, στη Νικόπολη, δυτικά της Τουρκίας.

Μέρος του τείχους που έχει αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Συρία έχει απομακρυνθεί, έτσι ώστε να περάσουν περισσότερες δυνάμεις του τουρκικού στρατού που έρχονται από την Άγκυρα. Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Dogan», στόχος του Ερντογάν είναι να διευρύνει τη ζώνη ασφαλείας εντός των συριακών εδαφών που δεν ελέγχει ο Άσαντ. Η αντίσταση της HTS αναμένεται πάντως να είναι σθεναρή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε επιβεβαιώσει συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet