Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δ. Αμαρουσίου: Διερεύνηση καταγγελίας για απορριμματοφόρα

0
75 Προβολές

Καταγγελία σχετικά με μεταφορά από απορριμματοφόρα του Δήμου Αμαρουσίου μη δημοτικών απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής κάνει η Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), εγείροντας ερωτήματα από πλευράς της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, η οποία ζητεί τη διερεύνηση του θέματος.

Σε μία μακροσκελή ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συνεργασίας Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ, η οποία απευθύνεται στην πλειοψηφούσα παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ, σημειώνεται ότι δύο απορριμματοφόρα του Δήμου Αμαρουσίου έκαναν μέσα στο 2017 1.000 δρομολόγια μεταφέροντας μη δημοτικά απορρίμματα. Με βάση την αναφορά αυτή η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου θέτει, μέσω της ακόλουθης ανακοίνωσης, τα εξής ερωτήματα:

Οι εργαζόμενοι του ΕΣΔΝΑ στον Χυτά Φυλής έβγαλαν μια ανακοίνωση η οποία κάνει αναφορά σε παραβατικότητα υπαλλήλων και του Δήμου Αμαρουσίου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αναφορά συναδέλφου στον Χυτά Φυλής, δύο οχήματα του Δήμου Αμαρουσίου με λευκές πινακίδες πραγματοποίησαν το πρώτο επτάμηνο του 2017 χίλια δρομολόγια απορριμμάτων, μεταφέροντας απόβλητα, τα οποία, όπως διαπίστωσαν ο ίδιος και ο επόπτης βάρδιας, δεν είχαν καμία σχέση με δημοτικά απορρίμματα. Ερωτήματα δε για τον τόπο φόρτωσης προκαλεί η αποκάλυψη ότι τα εν λόγω οχήματα προλάβαιναν να εισέλθουν στον ΧΥΤΑ σε χρόνο που δεν επαρκούσε για τη μετάβασή τους στον Δήμο, την επαναφόρτωση και την επιστροφή τους.

Από την ανακοίνωση των εργαζομένων στον Χυτά Φυλής προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Τα οχήματα ιδιοκτησίας Δήμου Αμαρουσίου γιατί μέχρι και σήμερα κυκλοφορούν με συμβατικές λευκές πινακίδες και όχι κρατικές;
  • Με ποιο τρόπο γίνετε η συντήρηση και η χορήγηση καυσίμου;
  • Ποιος δίνει εντολή στους υπαλλήλους του Δήμου και εκδίδει (αν εκδίδει) διαταγή πορείας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα παραπάνω οχήματα.

Από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση των εργαζομένων του ΕΣΔΝΑ διαβάζουμε ότι τα δύο παραπάνω οχήματα του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποίησαν 1.000 δρομολόγια το πρώτο 6μηνο του 2017 με απόβλητα που δεν έχουν σχέση με δημοτικά απορρίμματα. Εύλογα προκύπτουν τα παρακάτω:

  • Ποιος ο τόπος φόρτωσης;
  • Ζητήθηκε η ψηφιακή καταγραφή εισόδου εξόδου στην Αττική Οδό και τη χωματερή;
  • Ποια είναι η οικονομική επιβάρυνση του Δήμου για το συγκεκριμένο διάστημα, αλλά και πέραν αυτού;
  • Θα ζητήσει ο Δήμος την επιστροφή των χρημάτων αν αποδειχθεί ότι τα απορρίμματα που μετέφεραν δεν ανήκουν στον Δήμο μας και θα διατάξει ΕΔΕ;

Τέλος ζητάμε να μας απαντήσετε αν για όλα τα παραπάνω έχει ενημερωθεί η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up