Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Αναμόρφωση πεζοδρομίων συνολικού μήκους 15 χλμ. στο Ηράκλειο Αττικής

0
323 Προβολές

Άλλο ένα μεγάλο έργο για την αποκατάσταση και επέκταση των πεζοδρομίων σε δρόμους της πόλης που χρίζουν παρέμβασης ξεκίνησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Οι παρεμβάσεις αναμένεται να καλύψουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στους επόμενους μήνες της εκτέλεσής τους 20.000 τ.μ. ή, διαφορετικά, 15 χλμ. πεζοδρομίων σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Θα πραγματοποιηθούν εργασίες όπως επιδιόρθωση πεζοδρομίων που έχουν υποστεί φθορές, κατασκευή νέων πεζοδρόμων σε σημεία της πόλης που διαμορφώθηκαν το τελευταίο διάστημα (διανοίξεις κ.τ.λ.), αλλά και δημιουργία ειδικών διαβάσεων για ΑμεΑ.

Τα νέα έργα ξεκίνησαν από τα πεζοδρόμια της γειτονιάς της Αγίας Τριάδας (εκκίνηση από την οδό Περικλέους), μια περιοχή που, όπως τονίζει η διοίκηση του Δήμου, «είχε να δει ανάλογες παρεμβάσεις εδώ και δύο, κοντά, δεκαετίες».

«Στόχος μας είναι να διευρυνθεί το δίκτυο ασφαλών και λειτουργικών πεζοδρομίων της πόλης, εκστρατεία η οποία έχει ξεκινήσει με τις παρεμβάσεις της δημοτικής Αρχής από την αρχή της θητείας μας και όχι προεκλογικά, όπως συνηθίζεται στην ελληνική πραγματικότητα», υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Δημητρόπουλος.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, υπενθυμίζει ότι έχει ήδη ανακατασκευάσει πεζοδρόμια του κέντρου της πόλης, της Καναπίτσας (2015), των Ηπειρώτικων, του Παλαιού Ηρακλείου (2016) και αλλού.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up