Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΕΔΔΥΠΠΥ: Δράσεις ενημέρωσης για τον σακχαρώδη διαβήτη & την κολπική μαρμαρυγή

0
115 Προβολές

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), με τη συνεργασία και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), πρόκειται να πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών ομιλιών με θέμα «Όλα όσα πρέπει να γνωρίζω για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και για την Κολπική Μαρμαρυγή».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την ευγενική χορηγία της Boehringer Ingelheim Ellas.

Οι ομιλίες υλοποιούνται στο πλαίσιο προγραμμάτων ενημέρωσης που υλοποιεί το Διαδημοτικό Δίκτυο με στόχο την πρόληψη σοβαρών νοσημάτων, την προαγωγή της Υγείας και την προστασία του γενικού πληθυσμού, μέσω της έγκυρης ενημέρωσης.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από έγκριτους ιατρούς ομιλητές για τους παράγοντες κινδύνου, για τους τρόπους διάγνωσης και αντιμετώπισης, αλλά και τις δυνατότητες πρόληψης τόσο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 όσο και την Κολπική Μαρμαρυγή.

Πρόκειται για δύο πολύ σοβαρές παθήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε δυσάρεστες και επικίνδυνες επιπλοκές για την υγεία των ασθενών. Για τον λόγο αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία η ευαισθητοποίηση του κοινού τόσο για την πρόληψη, όσο και για την έγκαιρη προσφυγή στους ειδικούς ιατρούς.

Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Στον Δήμο Καλλιθέας, τη Δευτέρα 23/10/2017, στις 10.00 π.μ. στο Β΄ ΚΑΠΗ Καλλιθέας (Κέκροπος 37).
  • Στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, τη Δευτέρα, 6/11/2017, στις 10.30 π.μ., στο Γ΄ ΚΑΠΗ Παλαιού Φαλήρου (Σειρήνων 1-3 & Άτλαντος).
  • Στον Δήμο Κορυδαλλού, την Τρίτη, 21/11/2017, στις 10.30 π.μ., στο δημαρχείο Κορυδαλλού (Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 231).
  • Στον Δήμο Περιστερίου, την Τρίτη, 28/11/2017, στις 10.00 π.μ., στο 3ο ΚΕΦΙ Περιστερίου (Πελοπίδα 75-77).
  • Στον Δήμο Κηφισιάς, την Πέμπτη, 30/11/2017, στις 10.30 π.μ., στο 3ο ΚΑΠΗ Κηφισιάς (Αγραύλης 17 και Κηφισού).
  • Στον Δήμο Αμαρουσίου, την Παρασκευή, 15/12/2017, στις 10.30 π.μ., στο κεντρικό ΚΑΠΗ Αμαρουσίου (Περικλέους 22).

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα διεξαχθεί δωρεάν προληπτική εξέταση για σακχαρώδη διαβήτη (μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης) για όλους τους συμμετέχοντες.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα αυτό δίνει την ευκαιρία στους δημότες των Δήμων – μελών του Δικτύου μας, να ενημερωθούν για τις σοβαρές παθήσεις του σακχαρώδους διαβήτη και της κολπικής μαρμαρυγής, που στη σύγχρονη εποχή έχουν ιδιαίτερα ανησυχητικά αυξητική τάση. Η ενημέρωση, η πρόληψη, ο έλεγχος και η έγκαιρη διάγνωση, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη διατήρηση και προαγωγή της υγείας μας. Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης τέτοιες δράσεις συνδράμουν ενεργά στην προστασία της υγείας των συμπολιτών μας».

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up