Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ξεκινά η κατασκευή νέας πεζογέφυρας στη Λεωφ. Μεσογείων

0
214 Προβολές

Ξεκινά η κατασκευή νέας πεζογέφυρας στη Λεωφ. Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή, έργο το οποίο συμπεριλαμβάνεται σε εργολαβία κατασκευής συνολικά έξι πεζογεφυρών σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της αναδόχου εταιρείας «Στάθης Κοκκίνης» η σύμβαση του έργου κατασκευής έξι πεζογεφυρών σε βασικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής. Στο έργο περιλαμβάνεται και η νέα πεζογέφυρα στην Αγία Παρασκευή επί της Λεωφόρου Μεσογείων, από την πλατεία Πέτρουλα (οδός Χίου) έως την οδό Ευαγγελιστρίας (πλησίον του ΙΚΑ).

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου προβλέπει την ολοκλήρωση του εντός 18 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Όπως τονίζει η διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, «η πεζογέφυρα θα ενισχύσει την ενότητα του πολεοδομικού ιστού της πόλης με μια ασφαλή διάβαση πεζών επί της Λεωφ. Μεσογείων, θα έχει προσβασιμότητα σε ΑμεΑ και θα διαθέτει ασανσέρ».

Φορέας υλοποίησης του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020», είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up