Συνάντηση με τους Δ. Αβραμόπουλο & Χ. Στυλιανίδη για το προσφυγικό ζητεί η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση με τους Δ. Αβραμόπουλο & Χ. Στυλιανίδη για το προσφυγικό ζητεί η ΚΕΔΕ

Άμεσες συναντήσεις με τους Επιτρόπους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Χρήστο Στυλιανίδη για το προσφυγικό ζήτημα ζητεί με σχετικές επιστολές που τους απέστειλε χθες, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος «μέσα από τον διάλογο μπορεί να προκύψουν αποφάσεις οι οποίες θα ενισχύσουν και θα διασφαλίσουν την κοινωνική ειρήνη, ενώ θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ο κ. Γ. Πατούλης εκφράζει την ανησυχία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς, όπως επισημαίνει, «οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων μηνών, σε συνδυασμό με τις τεράστιες καθυστερήσεις μετεγκατάστασης και τις ελάχιστες επαναπροωθήσεις διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή και τροφοδοτούν σε ορισμένες μειοψηφίες φαινόμενα μισαλλοδοξίας και φανατισμού».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ότι «τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, πρέπει να ξαναδούν άμεσα όλο το πλέγμα των αρμοδιοτήτων και των πόρων».

«Οι Δήμοι και οι κάτοικοι των νησιών μας δεν μπορούν πια να παραμένουν απαθείς μπροστά σε αυτήν την πανσπερμία αρμοδιοτήτων σε σωρεία εμπλεκομένων φορέων, που οδηγεί σε φοβερές καθυστερήσεις, ιδιαίτερα αν συγκρίνουμε τους ρυθμούς με εκείνους άλλων μεσογειακών χωρών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διαταραχθεί η κοινωνική ειρήνη με την επικράτηση ακραίων στοιχείων και απόψεων. Απέναντι στα φαινόμενα αδράνειας, ολιγωρίας και αδυναμίας θα προτάξουμε την υπεύθυνη στάση μας και τις δράσεις μας», επεσήμανε.

«Οι Δήμοι στη μεγάλη αυτή προσπάθεια μπορούν να βοηθήσουν καθοριστικά, χρειάζονται όμως υποστήριξη κι αυτό είναι το ζητούμενο που θα θέλαμε επειγόντως  να συζητήσουμε μαζί σας», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Στις σχετικές επιστολές διατυπώνεται το αίτημα συνάντησης με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, στην οποία θα παρίστανται και οι δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet