Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Μαρούσι
Κοινωνία

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Μαρούσι

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τους ήρωες του Έπους του ΄40 γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής, με την τελετή Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, και τη μαθητική παρέλαση.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει επετειακή εκδήλωση για το Έπος του ΄40 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή της 26ης Οκτωβρίου 2017 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2017, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, καταστημάτων, τραπεζών και οικιών της πόλης, καθώς και φωταγώγησή τους κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2017.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

11:00 – Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

7:30 – Θα σημάνουν χαρμόσυνα  οι καμπάνες των Εκκλησιών.

10:30 – Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία Δημοτικού Συμβουλίου, πολιτικών, δικαστικών και αστυνομικών Αρχών.

11:00 – Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, από τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γεώργιο Πατούλη. Κατάθεση στεφάνων – Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

11:30 – Έναρξη παρέλασης.

12:30 – Επετειακή εκδήλωση στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85). Χαιρετισμός από τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη. Η Μικτή Χορωδία Εργαστηρίου «Αγίας Φιλοθέης θα αποδώσει τραγούδια του Έπους του ΄40, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αιμίλιου Γιανακόπουλου.

17:00 – Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων από τις δημοτικές και αστυνομικές Αρχές.

  • Πρόσκληση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet