Εκδηλώσεις στα ΚΑΠΗ Δήμου Μεταμόρφωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
Κοινωνία

Εκδηλώσεις στα ΚΑΠΗ Δήμου Μεταμόρφωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία»,  που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στα ΚΑΠΗ του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και τούτο διότι στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψη του ιδιωτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού «Κουκλότοπος», στο Γ΄ ΚΑΠΗ του Δήμου. Οι μικροί επισκέπτες προσέφεραν δώρα στους ηλικιωμένους και τους έδωσαν χαρά με το τραγουδάκι τους για τον παππού και την γιαγιά, ενώ άκουσαν παραδοσιακό παραμύθι από την εκπρόσωπο των ηλικιωμένων.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού, Φώτης Παπαδόπουλος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Νικολέττα Πατέλη, και δημοτικοί σύμβουλοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet