Δήμος Αμαρουσίου: Να ανακληθεί στην τάξη η διοίκηση του ΙΓΕ
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: Να ανακληθεί στην τάξη η διοίκηση του ΙΓΕ

«Είναι τουλάχιστον ντροπή η “part time” διορισμένη – κομματικά πρόεδρος να μην έχει αντιληφθεί τον ρόλο της και να μην έχει προσφέρει έστω και μια ώρα εθελοντικής εργασίας για την ανάδειξη και προστασία του κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Συγγρού» τονίζει ο αναπληρωτής δημάρχου Αμαρουσίου, Σπύρος Σταθούλης, απαντώντας στην εξώδικη διαμαρτυρία του ΙΓΕ αναφορικά με τη διεξαγωγή του «3ου People Run» στον χώρο του Κτήματος Συγγρού.

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να «ανακαλέσει στην τάξη» την πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΓΕ. Παράλληλα, καλεί τη διοίκηση του Ινστιτούτου να παραστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 24 Οκτωβρίου ώστε να ενημερωθεί σχετικά με τη θέση του Δήμου και να ενημερώσει το Σώμα για τη δράση και τις πρωτοβουλίες του ΙΓΕ.

Συγκεκριμένα, στην απάντηση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου σημειώνεται:

Είναι η πολλοστή φορά που το ΙΓΕ (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών) και η διορισμένη διοίκησή του επιδεικνύει απέναντι στον Δήμο Αμαρουσίου, αλλά και απέναντι στους πολίτες, μια πρωτοφανή και αλαζονική συμπεριφορά σχετικά με τη λειτουργία, τη δραστηριότητα και τους σκοπούς του κληροδοτήματος του Κτήματος – Δάσους Συγγρού.

Είναι τουλάχιστον ντροπή η «part time» διορισμένη – κομματικά πρόεδρος να μην έχει αντιληφθεί τον ρόλο της και να μην έχει προσφέρει έστω και μια ώρα εθελοντικής εργασίας για την ανάδειξη και προστασία του εν λόγω κληροδοτήματος.

Πού βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια όταν ο Δήμος Αμαρουσίου, οι πολίτες, οι εθελοντές, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προστάτευαν, συντηρούσαν, καθάριζαν και φρόντιζαν αυτό το μοναδικό στολίδι της Αττικής;

Γιατί η πρόεδρος του ΙΓΕ δεν προχώρησε στη διεκδίκηση χρηματοδότησης από τους ΚΑΠ («Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι») ή από τα χρήματα που παρακρατεί η Περιφέρεια Αττικής από του Δήμους, όπως έγινε για το Πάρκο «Τρίτση», για τις ανάγκες λειτουργίας και προστασίας του Κτήματος Συγγρού;

Έχει μπερδέψει όχι μόνο τους ρόλους, αλλά και τους σκοπούς.

Δυστυχώς έχει περιοριστεί σε έναν ρόλο που δεν αρμόζει ούτε στη φιλοσοφία του Δάσους, αλλά και ούτε στους όρους της διαθήκης της Ιφιγένειας Συγγρού όπου και καλείστε να τους δημοσιοποιήσετε.

Το αντικείμενό της δεν είναι να κόβει εισιτήρια για έναν αγώνα δρόμου, ούτε να ψάχνει εναγωνίως για σπόνσορες.

Ποιες διαδικασίες αυτό το επιτρέπουν και πού ακριβώς θα πάνε αυτά τα χρήματα των χορηγών;

Το δάσος οφείλει και πρέπει να είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες.

Το οξυγόνο ούτε κοστολογείται, ούτε φορολογείται, ούτε παζαρεύεται.

Ασχοληθείτε έστω και την ύστατη στιγμή με την επίλυση των πλείστων προβλημάτων λειτουργίας του ΙΓΕ, κάντε κάτι για τη συντήρηση των κτιριακών υποδομών αντί να ασχολείστε με κοσμικές life – style φιέστες και να βάζετε τους πολίτες να πληρώνουν για τον περίπατο στο δάσος σε περίοδο έντονης οικονομικής δυσχέρειας.

Καλούμε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου, να παρέμβει άμεσα και να ανακαλέσει στην τάξη την πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΓΕ, προστατεύοντας αυτό το μοναδικό κληροδότημα.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, όπως έπραττε πάντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, καλεί σε επαγρύπνηση πολίτες και φορείς να προασπίσουμε τον δασικό χαρακτήρα και την προστασία του κληροδοτήματος ώστε να μην μετατραπεί το μοναδικό φυσικό κάλλος του δάσους Συγγρού σε κάτι άλλο από αυτό που είναι σήμερα και που το απολαμβάνουν δωρεάν χιλιάδες πολίτες καθημερινά.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ήταν και παραμένει θεματοφύλακας του Δάσους Συγγρού αναδεικνύοντας πάντα την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά του.

Κατόπιν όλων αυτών καλούμε τη διοίκηση του ΙΓΕ να παραστεί, να ενημερωθεί, άλλα και να ενημερώσει την αιρετή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και τους πολίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Οκτωβρίου 2017 προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα για τη δράση και τις πρωτοβουλίες του ΙΓΕ.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet