Χρηματοδότηση 6 εκατ. ευρώ για έργα στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Χρηματοδότηση 6 εκατ. ευρώ για έργα στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Τη χρηματοδότηση ενός ακόμα πακέτου σημαντικών έργων εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής από την Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα 5 εκατομμύρια ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους της πόλης και 1 εκατομμύριο, περίπου, ευρώ για να εκπονηθούν οι μελέτες της κατασκευής κλειστών αιθουσών πολλαπλών χρήσεων σε σχολεία του Ηρακλείου. Η χρηματοδότηση των προτάσεων του Δήμου εντάχθηκαν στον τεχνικό προγραμματισμό εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας, όπως αυτή διαμορφώθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σε συνεδρίαση που διεξήχθη την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου.

Παρών για να εκπροσωπήσει τον Δήμο στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ήταν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος δήλωσε: «Όταν έχεις πλάνο και σχέδιο διεκδίκησης, ως σοβαρή διοίκηση, βρίσκεις και υποστήριξη, και πόρους για να υλοποιήσεις έργα στην πόλη σου. Ευχαριστώ το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τη θετική του ανταπόκριση. Συγχαίρω την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για τις άρτιες προτάσεις που κατέθεσαν για να κερδίσουμε και αυτές τις χρηματοδοτήσεις. Θα προχωρήσουμε με σταθερά, σίγουρα βήματα για να βάλουμε σε τροχιά υλοποίησης και αυτές τις παρεμβάσεις, όπως κάναμε με τον νέο Παιδικό Σταθμό της Λεωφόρου Πλαπούτα, ο οποίος ήδη κατασκευάζεται, όπως κάνουμε με τις μελέτες για την υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη. Προχωράμε μπροστά».

Ασφαλτοστρώσεις παντού…

Με τα επιπλέον 5 εκατ. ευρώ που θα έχει στη διάθεσή του για ασφαλτοστρώσεις, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα μπορέσει να εκτελέσει παρεμβάσεις για τη διόρθωση του οδοστρώματος σε ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της πόλης, όπου υπάρχει ανάγκη. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής υπολογίζει ότι με το συγκεκριμένο ποσό καλύπτονται έργα σε 55, περίπου, μεγάλους δρόμους συν τους παράδρομούς τους, οι οποίοι θα προστεθούν στην εκστρατεία που, από την αρχή της θητείας της, έχει ξεκινήσει η δημοτική Αρχή, έχοντας καλύψει ήδη αρκετούς δρόμους του Ηρακλείου σε όλες τις γειτονιές.

Μπαίνουν μπροστά οι κλειστές αίθουσες στα σχολεία

Ταυτόχρονα, με τη χρηματοδότηση των μελετών από την Περιφέρεια Αττικής, ξεκλειδώνει η διαδικασία για να μπει μπροστά η κατασκευή κλειστών αιθουσών πολλαπλών χρήσεων (γυμναστηρίου, εκδηλώσεων κ.τ.λ.) στα σχολεία της πόλης που υπάρχει το περιθώριο να ανεγερθούν, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών.

Το ποσό του 1 εκατ. που έχει προβλεφθεί αναμένεται να μειωθεί αρκετά από την έκπτωση που θα επιτευχθεί στη διαγωνιστική διαδικασία. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «αποκαθιστώντας την αξιοπιστία του προς την αγορά τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δημοπρατεί, πλέον, έργα με εκπτώσεις που ξεπερνούν το 50%».

Επόμενο βήμα, και στις δύο χρηματοδοτήσεις, η σύνταξη από την Περιφέρεια Αττικής των αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων, η έγκρισή τους από Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής, διαδοχικά, προκειμένου να ξεκινήσουν έργα και μελέτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet