ΚΕΕΛΠΝΟ: Αρνητικά τα αποτελέσματα για την ύπαρξη χολέρας στο «Έλενα»
Κοινωνία

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αρνητικά τα αποτελέσματα για την ύπαρξη χολέρας στο «Έλενα»

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) που φερόταν ότι βρέθηκε σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γ.Ν. «Έλενα – Βενιζέλου».

Τα αποτελέσματα αυτά, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν είναι συμβατά με πρόσφατη κοπρανώδη επιμόλυνση του νερού (λύματα).

Ωστόσο για την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας διενεργείται και επιπρόσθετος μοριακός έλεγχος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την είδηση που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα σχετικά με το κρούσμα χολέρας σε υπόγειο του νοσοκομείου Έλενα.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα είχε αφορμή έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ που υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν δεδομένα που να καταδεικνύουν ότι στα υπόγεια του νοσοκομείου. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να ερευνηθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Υπουργείο Υγείας: Αλητεία και χυδαιότητα της ΠΟΕΔΗΝ

«Αυτή η ιστορία με τη “χολέρα” στο Έλενα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, της επίδειξης ανωτερότητας και του σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Η πολιτική αλητεία, η χυδαιότητα, η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η τρομοκράτηση του πληθυσμού, η δημιουργία ανασφάλειας απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας, θα αντιμετωπιστούν δραστικά με κάθε νόμιμο τρόπο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ήρθε λίγες ώρες μετά την αναφορά του ΚΕΕΛΠΝΟ πως δεν υπάρχει χολέρα στα υπόγεια του νοσοκομείου, τουλάχιστον σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

«Το υπουργείο Υγείας είναι υποχρεωμένο ΠΛΕΟΝ ΝΑ προστατεύσει την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του δημοσίου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του (σ.σ. τα κεφαλαία της ανακοίνωσης του υπουργείου)», καταλήγει η ανακοίνωση, που υπογράφεται τόσο από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη.

Νωρίτερα, φωτογραφίες από το νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σκοπός της ΠΟΕΔΗΝ ήταν να δείξει την κατάσταση που «επικρατεί σε χώρους που θα έπρεπε να είναι σχεδόν αποστειρωμένοι, καθώς τα μικρόβια που αναπτύσσονται μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των ασθενών».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet