Μ. Γαβράς: Βίλα Ιόλα – Το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα
Ποιότητα Ζωής

Μ. Γαβράς: Βίλα Ιόλα – Το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα

Για «όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Μιχάλης Γαβράς αναφορικά με τη Βίλα Ιόλα και την απόκτησή της από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Αφορμή για την παρέμβαση του πρ. δημοτικού συμβούλου υπήρξε η γιορτή που διοργάνωσε στον χώρο της βίλας ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κοντοπεύκου – Παραδείσου – Πευκακίων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Γαβράς σημειώνει:

Βίλα Ιόλα – «Το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»

Η επιλογή του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κοντοπεύκου – Παραδείσου – Πευκακίων να γιορτάσει για «το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», την απόφαση δηλαδή του Δήμου Αγίας Παρασκευής να αγοράσει τη Βίλα Ιόλα, μετά από πρόταση του δήμαρχου Γιάννη Σταθόπουλου, στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία.

Ένας κόσμος κινητοποιημένος μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρονται στην Αγία Παρασκευή, κατέκλυσε το πλακόστρωτο και το προαύλιο της Βίλας που απεδείχθη μικρό τελικά για το πλήθος που συνέρρευσε.

Ο Ιόλας, λοιπόν, μαγεύει ακόμα τον κόσμο της πόλης, και όχι μόνο, και η αξιοποίηση της Βίλας θα αποδειχθεί σε ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης για την ανάδειξή της σε κέντρο παραγωγής πολιτισμού, με πανελλαδική εμβέλεια και παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.

Ο Βασίλης Γισδάκης και η Ερωφίλη απογείωσαν την απόλαυση και τη συγκίνηση, έπιασαν το συναίσθημα των θεατών και τους μάγεψαν. Ο υποβλητικός φωτισμός και ο περιβάλλων χώρος, μαζί με την επιλογή των τραγουδιών από τους καλλιτέχνες, μετέτρεψαν τη συγκέντρωση σε μια μεγάλη χορωδία. Όλοι μαζί τραγούδησαν γνωστά τραγούδια των Χατζιδάκη, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη κ.ά. Ήταν μια μαγική βραδιά. Το έβλεπες στα πρόσωπα των θεατών στο τέλος της εκδήλωσης. Το ομολόγησαν και οι καλλιτέχνες που και αυτοί υποτάχθηκαν στη μαγεία της Βίλας Ιόλα.

Η επιτυχία της εκδήλωσης αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που μας προσφέρει ο χώρος και εξαναγκάζει τους υπεύθυνους να σχεδιάσουν τις επόμενες.

Ήταν μια βραδιά γιορτής, μια βραδιά νίκης του Συλλόγου και των πολύχρονων αγώνων του για τη διάσωση αρχικά και την απόκτηση τελικά της Βίλας Ιόλα από τον Δήμο.

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος τελικά, αν έχεις την υπομονή και την επιμονή που χρειάζεται.

Η επόμενη μέρα, δεν είναι εύκολη, αλλά το πρώτο βήμα έγινε. Τα επόμενα βήματα, η αποκατάσταση και η αξιοποίηση της Βίλας, απαιτούσαν να γίνει το πρώτο βήμα.

Καλή συνέχεια λοιπόν και καλή δύναμη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet