Συμμαχία Πολιτών: Δεν θα επιτρέψουμε στη δημ. Αρχή να υποβαθμίσει κι άλλο το Ωδείο
Πολιτισμός

Συμμαχία Πολιτών: Δεν θα επιτρέψουμε στη δημ. Αρχή να υποβαθμίσει κι άλλο το Ωδείο

Παρέμβαση για το ζήτημα του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης πραγματοποιεί ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι η παράταξή του δεν θα επιτρέψει στη δημοτική Αρχή του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη «να υποβαθμίσει κι άλλο το Ωδείο» που η διοίκηση του πρώην δημάρχου Πεύκης ίδρυσε το 2007.

Στην ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών σημειώνεται:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε στη δημοτική Αρχή να υποβαθμίσει κι άλλο το Ωδείο που ιδρύσαμε το 2007

Με ανησυχία παρακολουθούν οι πολίτες την ανικανότητα της δημοτικής Αρχής να πάρει κάποιες αποφάσεις για το Δημοτικό Ωδείο Πεύκης, στο οποίο τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει ξεφύγει, και με συνέπεια να υπάρχει ένα κακό κλίμα που επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του. Οι γονείς ανησυχούν περισσότερο από όλους αφού βλέπουν ότι η δημοτική Αρχή δεν έχει προχωρήσει στις συμβάσεις των καθηγητών αν και η έγκριση από το υπουργείο έχει έρθει εφέτος νωρίτερα από κάθε άλλη φορά (9 Σεπτεμβρίου). Η διοίκηση του ΠΕΑΠ αδρανεί προκλητικά και έχει τους καθηγητές σε ομηρία, κάτι που δεν τιμάει κανέναν.  

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν από μια εβδομάδα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών και δήμαρχος της Πεύκης 2007-2011, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επί θητείας του οποίου  ιδρύθηκε το Ωδείο, έθεσε πολλά ερωτήματα προς τη δημοτική Αρχή και κατήγγειλε την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της δημοτικής Αρχής. Επί πλέον παρουσίασε ένα ντοκουμέντο, ένα κείμενο – ντροπής, το οποίο έχει δώσει για υπογραφή στους καθηγητές η δημοτική Αρχή με την εντολή ότι όποιος δεν το υπογράψει να μην ξαναπάει για μάθημα.

«Είναι φανερό ότι το Ωδείο βρίσκεται σε κρίση κι αυτό μπορεί να στοιχίσει, εξ αιτίας της ανεπάρκειας της διεύθυνσης η οποία έχει χωρίσει τους εργαζόμενους “στους δικούς μας” και “στους άλλους”. Είναι φανερό ότι η δημοτική Αρχή δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε απλές υποθέσεις. Και γι΄ αυτό μένει απαθής έως αδιάφορη» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος μαζί με τον πρώην αντιδήμαρχο Κώστα Μπαλδεράνο επισκέφθηκαν επί τόπου, την επόμενη ημέρα του Δημοτικού Συμβουλίου, τον χώρο του Ωδείου και διαπίστωσαν, μαζί με άλλους συναδέλφους τους, τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν. Δυστυχώς παρέστησαν και μάρτυρες μιας όχι κόσμιας συμπεριφοράς προς αιρετούς και ιδιαιτέρως προς τον τέως αντιδήμαρχο της πλειοψηφία (!) κ. Σκαμάκη, χωρίς οι εκπρόσωποι του ΠΕΑΠ να παρέμβουν.    

«Ήρθαμε εδώ με ένα σκοπό είπαν στους εργαζόμενους. Ήρθαμε για να δηλώσουμε τη στήριξή μας στο έργο που κάνετε όλοι, χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να γκρεμίσει ότι χτίσαμε μαζί με τους περισσότερους από εσάς το 2007» τόνισαν. Κάλεσαν δε τη διοίκηση του ΠΕΑΠ να σταματήσει να δυναμιτίζει το κλίμα και να εξασφαλίσει για τους καθηγητές κλίμα ηρεμίας και εργασιακής ασφάλειας. 

Αυτό το Ωδείο το οποίο  άλλαξε τα πράγματα στη Μουσική Παιδεία όχι μόνο της Πεύκης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βορείων Προαστίων, συμπλήρωσε εφέτος μια δεκαετία προσφοράς και δημιουργίας. Αυτή τη σημαντική επέτειο ξέχασαν όλως τυχαίως να αναφέρουν στο πολυτελές φυλλάδιο του Δήμου, που ετοίμασαν ο κ. Μαυρίδης και ο κ. Φωτίδης, προφανώς γιατί θέλουν να οικειοποιηθούν ένα έργο – σταθμό, που έγινε το 2007 επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.

Υ.Γ. 1: Στις καταγγελίες που έγιναν για το αν είναι νόμιμη η ανάθεση της διεύθυνσης του Ωδείου σε συνταξιούχο μουσικό δεν δόθηκε ακόμη απάντηση. Γιατί;

Υ.Γ.2: Ποιος… φρόντισε ώστε η ιστορική ταμπέλα που ήταν στην κεντρική είσοδο του Ωδείου να βρίσκεται τώρα παραπεταμένη στον διάδρομο του 2ου ορόφου του κτηρίου; Μήπως ενόχλησε που αναφέρει το έτος ίδρυσης του Ωδείου, το 2007;

Υ.Γ.3: Στο Ωδείο πήγαν την περασμένη Τετάρτη για να ενημερωθούν για την κατάσταση ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών και ιδρυτής του Δημοτικού Ωδείου (με αρμόδια για τα πολιτιστικά τη Μπέλλα Μηλοπούλου), ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Μπαλδεράνος, που μετείχε στη διοίκηση του 2007, ενώ από τη δημοτική Αρχή εκτός του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΠΕΑΠ οι τέως αντιδήμαρχοι Χρ. Σκαμάκης, Μαν. Φραϊδάκης, Δημ. Κατραμάδος και η αν. δημ. σύμβουλος Μ. Πατούλη. Τη Δευτέρα το επισκέφτηκε και ο επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας Παναγιώτης Ασβεστάς.

Υ.Γ. 4: Οι καθηγητές, κάτοικοι της πόλης μας, που εκδιώχθηκαν από το Ωδείο επί θητείας του σημερινού δημάρχου θα μείνουν για πολύ ακόμα εκτός του Ωδείου;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet