4 ομάδες των Βορείων στη φάση των «16» του κυπέλλου ΕΠΣΑ
Αθλητισμός

4 ομάδες των Βορείων στη φάση των «16» του κυπέλλου ΕΠΣΑ

Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή, με εκτός έδρας νίκες, εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΑ, ενώ από κοντά ακολούθησαν και το Ηράκλειο με την Κηφισιά. Μοναδική χαμένη της αγωνιστικής η Ν. Ιωνία, που ηττήθηκε εντός έδρας από τον Φωστήρα Αθηνών.

Νέα Ιωνία – Φωστήρας Αθηνών 0-4

«Παράδοση άνευ όρων» της Νέας Ιωνίας στον Φωστήρα Αθηνών, ο οποίος επικράτηση με σκορ 0-4 στη μεταξύ τους αναμέτρηση για την 4η φάση του κυπέλλου ΕΠΣΑ.

Στο 15′ ο Πρίκας άνοιγε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, για να έρθει ο Στρίγγας στο 28′ να κάνει το 0-2. Πριν οι δύο ομάδες πάνε στ’ αποδυτήρια (42′) για το πρώτο ημίχρονο, ο Ρόκας έστελνε την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Κώνστα.

Μοιραία στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η μόνη αξιόλογη φάση ήταν αυτή του Χαρίτου στο 78′, η οποία κατέληξε στο 4ο γκολ για την ομάδα του Φωστήρα, που πέρασε εύκολα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Γιώργος Καρατζάς): Κώνστας, Κόντης (46′ Γεωργόπουλος), Καψιόχας, Αγγελακόπουλος, Βιδίστα, Στακάι, Μάντεσης, Βογατσάς (55′ Μύττης), Τσουπάνος (68′ Κουτσιούμπας), Τριάντης (46′ Πανταγιάς), Κόκκινος.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (Νίκος Μεσολόγγης): Κουμής, Κόπελας, Μανδύλης (60′ Μήτκας), Τσώνης, Μπιταξής, Ρόκας (63′ Νικολόπουλος), Νάστος (60′ Καλημέρης), Κουτσούμπας, Στρίγγας, Χαρίτος, Πρίκας.

Ηράκλειο – Αθηναΐδα 2-1 στην παράταση (κ.δ.: 0-0)

Η Αθηναΐδα πρόβαλε ισχυρή αντίσταση στο Ηράκλειο, που χρειάστηκε και τον έξτρα χρόνο προκειμένου να την υποτάξει και να περάσει στη φάση των «16» του θεσμού.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0, με την Αθηναΐδα να παίζει από το 75′ με 10 παίκτες, λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Μουκίδη.

Στην παράταση το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, με τους Ηρακλειώτες να σκοράρουν στο 102′ με τον Σπυριδάκη, με τους φιλοξενούμενους ν’ απαντούν στο 110′ με τον Πλεξίδα. Λίγα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι μένουν με 9 παίκτες μετά την αποβολή του Λάππα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική υπεροχή και στο 119′ με κεφαλιά του Τσάτσου πήραν τη νίκη- πρόκριση.

Α.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Τσαντές, Μερτκόλα, Κατσούλης (22′ λ.τ. Φερεντίνος), Μπακοδήμος, Τούμπας (91′ Χρήστου), Δήμας, Τσιρκινίδης, Τσάτσος, Σπυριδάκης, Αντωνόπουλος (60′ Βασιλός), Μέτσο (68′ Καφετζής).

ΑΘΗΝΑΪΔΑ: Μωραΐτης, Κατσιώρης (95′ Μακρής), Λάππας, Τσουτσουδάκης, Μουκίδης, Πλεξίδας, Νικολαΐδης, Χαλάς, Ρηγόπουλος (77′ Κινδιλίδης), Πανταζόπουλος (46′ Τζήμας), Τούρκος (90′ Βαγγελής).

Κηφισιά – Περιστέρι 5-3 (κ.δ.: 2-2, παράταση: 3-3)

Είδε κι έπαθε η Κηφισιά για να καταφέρει να επιβληθεί του Περιστερίου και να «σφραγίσει το εισιτήριο» για την επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΑ.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες τόσο στην κανονική διάρκεια του αγώνα (2-2), όσο και στην παράταση (3-3) και έλυσαν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η ομάδα των Βορείων Προαστίων πήρε τη νίκη με 5-3.

Ο Καϊμακούδης ήταν αυτός που έβαλε την Κηφισιά μπροστά στο σκορ στο 23′, αλλά οι φιλοξενούμενοι αφ’ ενός απάντησαν με τον Μουτζούρη στο 39′ κι αφ’ ετέρου έκαναν την ανατροπή με τον Ηλιάδη στο 63′. Τελικώς, ο Καϊμακούδης έβαλε εκ νέου την Κηφισιά στο παιχνίδι στο 87′, κάνοντας το 2-2 και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα χρόνο οι «Βόρειοι» πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Τεγούση στο 96′, αλλά Κωνσταντόπουλος ανταπάντησε στο 103′.

Τελικώς, στα πέναλτι η Κηφισιά έδειξε «χαρακτήρα» και πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Μάρκος Μαυρομάτης): Βαμβακάς, Κεφάλας (73′ Φαφούτης), Καραμπάς, Έσλερ, Καρακώστας, Τεγούσης, Παναγιωτόπουλος, Πρίτσας (56′ Κωνσταντινίδης), Κατσέρης (56′ Κοντογιάννης), Καϊμακαμούδης, Αρβανιτάκης (46′ Ρεντζής).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Γιάννης Τάπραντζης): Σκυριώτης, Κόρδας, Μπούζας Ι., Τασιούδης (95′ Λιαγκόζης), Μουτζούρης, Κωνσταντόπουλος, Λέτσι, Χέλμης, Παληγεώργος (79′ Γεωργακόπουλος), Ηλιάδης, Λειβαδάς (57′ Ιατρούδης).

Ιλίσια 2004 – Χαλάνδρι 1-3

Αποφασισμένο να κάνει το επόμενο βήμα στο κύπελλο ΕΣΚΑ μπήκε το Χαλάνδρι στην αναμέτρηση με τα Ιλίσια 2004 και τα κατάφερε.

Στο 8′ ο Κανέλλος έβαζε την ομάδα των Βορείων Προαστίων μπροστά στο σκορ, για να έρθει ο ίδιος στο 22′, με απευθείας φάουλ, να διπλασιάσει τα τέρματα του Χαλανδρίου.

Στο 56′ οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Σπυράκη σε 1-2, αλλά οι φιλοξενούμενοι «είπαν την τελευταία λέξη τους» στις καθυστερήσεις (92′) με τον Βενάρδο.

ΙΛΙΣΙΑ 2004: Τσιαχτάνης Μπιτής, Τσέλιος, Σώκλας, Σπυράκης, Μεράγια (46′ Γόγολος), Κουκουμάφτσης, Ντούσκο (82′ Καραμπιτιάνης), Κόκκαλης, Ρούτσι (85′ Σαρλάνης).

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Τρανάκας, Μαράνος, Δαρδαμάνης, Φωτάκης, Θανόπουλος (65′ Γκόνος), Κλήμης, Λουκάς, Κανέλλος, Λειβαρτζινός (71’ Βαρώνος), Βενάρδος, Κιούσης (60′ Σεϊτάϊ)

Φωστήρας Ηλιούπολης – Αγία Παρασκευή 1-2

Παλικαρίσια νίκη για τη Santa στην Ηλιούπολη απέναντι στον Φωστήρα με σκορ 1-2.

Ο Ντιντίφας, με πλασέ, έκανε το 0-1 στο 20′, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Φάρο, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Ωστόσο, η «Αγία»… μίλησε τελευταία και στο 75′ με κεφαλιά του Δρόση έκανε το τελικό 1-2 και πήρε την πρόκριση. Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε βάλει και τρίτο γκολ, αλλά η προσπάθεια του Μιχαλόπουλου στο 77′ σταμάτησε στο δοκάρι του Γιαννούτσου.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: Γιαννούτσος, Σάχου, Μίζιος (65′ Παπίγκου), Ασωνίτης Ν., Αϊβάζης (46′ Τσαπικούνης), Μπαρδάκης, Φάρος, Χατζής (80′ Μερτζανίδης), Κοτσοβός (46′ Λεπτάκης), Μπλέτσας, Τσικριτέας.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Παπαγεωργίου, Μπέκος, Θεοδωρόπουλος (30′ λ.τ. Δρόσης), Χατζίου, Βελέντζας, Παπαευθυμίου (85′ Καφετζάκης), Ντιντίφας, Μαυροματάκης, Κοβάνης, Λαζόπουλος (75′ Περρουτσέας), Καραδήμας (70′ Μιχαλόπουλος).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet