Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη: Εργασιακός μεσαίωνας στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης
Πολιτική

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη: Εργασιακός μεσαίωνας στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης

Κατά μέτωπο επίθεση στον πρόεδρο του Νομικό Πρόσωπο Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Χρήστο Φωτίδη, εξαπολύει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη. Η σύμβουλος κατηγορεί τον κ. Φωτίδη ότι κρατά σε «ομηρία» δεκάδες εργαζομένους στο Δημοτικό Ωδείο, καθώς δεν κινεί τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υπογραφή των συμβάσεών τους, ενώ το κατηγορεί για την όλη στάση του στην περιβόητη πλέον συνάντηση της 18ης Οκτωβρίου 2017, όπου -σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει και η κα Πατούλη-Σταυράκη- υπήρξε εξύβριση του πρώην αντιδημάρχου Χρήστου Σκαμάκη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου:

Εργασιακός μεσαίωνας στις συμβάσεις των καθηγητών στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης, με ευθύνη της Διοίκησης του ΠΕΑΠ
Μαρίνα Πατούλη: Παραιτηθείτε όσοι δε μπορείτε να πράξετε τα αυτονόητα για τους εργαζόμενους και τις δομές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ολιγωρία, ανευθυνότητα, προχειρότητα και «ψέματα» χαρακτηρίζουν τη μέχρι σήμερα πολιτική στάση της διοίκησης του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ στα εργασιακά θέματα των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου. Στον «αέρα» βρίσκονται οι συμβάσεις των εργαζομένων με ευθύνη του προέδρου κ. Φωτίδη, ο οποίος δεν έχει κινήσει ακόμη τις απαιτούμενες διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος για να μπει οριστικό τέλος στην αγωνία και εργασιακή ανασφάλεια δεκάδων ανθρώπων που απαρτίζουν το εκπαιδευτικό ίδρυμα του τόπου μας.

Η διοίκηση του ΠΕΑΠ, αντί να ζητήσει δημόσια συγνώμη που βάζει σε περιπέτειες τους εργαζόμενους και καταρρακώνει το κύρος του Ωδείου, συνεχίζει τον κατηφορικό δρόμο της, γράφοντας στο πόδι ανακοινώσεις και δελτία Τύπου (σχετικά με την ανακοίνωση της διοίκησης στις 24.10.2017)  που εστιάζουν στο «ψεύδος» και τις εντυπώσεις. Μάλιστα προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της συγκρίνοντας πρότερες διοικήσεις, με ψευδή στοιχεία και ισχυρισμούς.

1ο Ψέμα: «Οι συμβάσεις των εργαζομένων στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης θα γίνουν όπως κάθε έτος, δηλαδή το χρονικά εγγύτερο δυνατό»

Η διοίκηση του ΠΕΑΠ ψεύδεται ασύστολα, επιδιώκοντας να εξομοιώσει πρόσωπα και καταστάσεις, δικαιολογώντας τη δική της παντελή απραξία. Να θυμίσουμε στον κ. Φωτίδη ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Για παράδειγμα, επί θητείας μου στο ΠΕΑΠ οι συμβάσεις το 2015 έληξαν στις 23 Δεκεμβρίου και 16 Ιανουαρίου 2016 (δηλαδή άμεσα αν υπολογίσουμε και την εορταστική περίοδο), οι καθηγητές υπέγραψαν νέες συμβάσεις. Μάλιστα την περίοδο 2014 – 15, που περιμέναμε τις εγκρίσεις του υπουργείου Εσωτερικών, όπως γίνεται παντού στους Δήμους, και πάλι τρέξαμε τις διαδικασίες άμεσα. Κάτι που ο ίδιος και η διοίκησή του δεν πράττει σήμερα, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά.

2ο ψέμα: «…βάσει των εγκρίσεων και διαδικασιών που ο νόμος ορίζει και δεν άπτονται της διαδικαστικής λειτουργίας του Νομικού Προσώπου, αλλά τρίτων φορέων… όπως του υπουργείο Εσωτερικών…»

Η αναξιοπιστία της διοίκησης έχει χτυπήσει «κόκκινο», αφού από τις 9 Σεπτεμβρίου, που έχουν έρθει οι εγκρίσεις των θέσεων εργασίας από το υπουργείο Εσωτερικών, μέχρι και σήμερα, δεν έχει ενδιαφερθεί να προωθήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες πρόληψης, βάσει του Ν. 2190 (νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου), αν και έχει ενημερωθεί από τον Επίτροπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

3ο Ψέμα: «Το χαρτί εθελοντικής εργασίας που έδωσε να υπογράψουν»

Μοιράζει χαρτιά εθελοντικής εργασίας, που καμία σχέση δεν έχουν με πρακτικές πρότερων διοικήσεων, όπως «ψευδώς» ο ίδιος επικαλείται, και απαιτεί -με «κρυμμένες» απειλές- να τα υπογράψουν όλοι οι καθηγητές του Ωδείου. «Παράτυπα» προφανώς, κι ενώ την ίδια στιγμή ενώ έχει τις εγκρίσεις στο συρτάρι από το Υπουργείο, δεν ανοίγει τις διαδικασίες πρόσληψης.

ΕΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ:

  • Γιατί κ. Φωτίδη ζητάτε από τους εργαζόμενους να υπογράφουν χαρτιά ανασφάλιστης εργασίας αν και έχετε τις εγκρίσεις του Υπουργείου;
  • Για ποιον λόγο καθυστερείτε τις συμβάσεις και δεν προβαίνετε στα νόμιμα, όπως ορίζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση;
  • Μήπως θέλετε να «μαγειρέψετε» τις διαδικασίες των προσλήψεων;
  • Μήπως επιδιώκετε να προσλάβετε τους εκλεκτούς σας με αδιαφανείς τρόπους;
  • Απειλείτε τους εργαζομένους με όχημα τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ;
  • Ο δήμαρχος συμφωνεί με αυτές τις πρακτικές και γιατί δεν παίρνει θέση;

Οι σκοτεινές πρακτικές και η ηθική κατάπτωση της διοίκησης Φωτίδη

Εν κρυπτώ και με χειραγώγηση, ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ προσπάθησε στη συνάντηση που έλαβε χώρα στις 18 Οκτωβρίου 2017 στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης, με θέμα τις συμβάσεις των καθηγητών, να κουκουλώσει τις ευθύνες του και να κερδίσει χρόνο.

Παραβρέθηκα στη συνάντηση αυτή, μαζί με συναδέλφους μου αυτοδιοικητικούς, εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, αλλά και καθηγητές, και βίωσα τον απόλυτο εξευτελισμό του κύρους του Ωδείου από ανθρώπους που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις και δεν τιμούν τον θεσμό και την ιστορία του.

Η διευθύντρια, μαζί με την κόρη της, υπό την προκλητική ανοχή του κ. Φωτίδη, εξαπέλυσαν αναιτιολόγητα ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του πρώην δημάρχου Λυκόβρυσης και νυν δημοτικού συμβούλου κ. Χρ. Σκαμάκη, γεγονός που με προσβάλλει προσωπικά ως άνθρωπο και το καταδικάζω σε κάθε περίπτωση.

Καταδικάζω όλες αυτές τις σκοτεινές πρακτικές της διοίκησης Φωτίδη με αφορμή το θέμα των συβάσεων, που κρύβονται υποκριτικά πίσω:

  • από το υβρεολόγιο εναντίον του κ. Σκαμάκη,
  • από τη «μπαχαλοποίηση» της δομής του Ωδείου,
  • από την εργασιακή ανασφάλεια που επικρατεί στους κόλπους του ΠΕΑΠ και από τον πολιτιστικό μαρασμό που δημιουργείται σταδιακά στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Δεν θα μείνω απαθής και αμέτοχη στις πρακτικές αυτές. Όπως ενημέρωσα στη συνάντηση των καθηγητών τη διοίκηση του ΠΕΑΠ, θα με βρουν απέναντι σε κάθε υπόγεια προσπάθεια καταστρατήγησης των νόμιμων διαδικασιών που απαιτούνται στην πρόσληψη όλων των καθηγητών. Η δημοτική Αρχή, οι διοικούντες και οι «παρεούλες» της καλά θα κάνουν να σταματήσουν να εξευτελίζουν την ιστορία του Ωδείου, να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη των εργαζόμενων και να επανέλθουν στη νομιμότητα. Διαφορετικά ας αναλάβουν τις ευθύνες τους από εδώ και στο εξής.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet