Τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου παρουσίασε ο Μ. Σφακιανάκης
Κοινωνία

Τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου παρουσίασε ο Μ. Σφακιανάκης

Με μεγάλο ενδιαφέρον εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και ενδιαφερόμενοι πολίτες παρακολούθησαν τη Δευτέρα 23  Οκτωβρίου 2017 τη 12η θεματική διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης με τίτλο «Σύγχρονα φαινόμενα – Διαδικτυακή Ασφάλεια – Κανόνες Συμπεριφορές – Μύθοι και Πραγματικότητα» και ομιλητή τον αντιστράτηγο ε.α. ΕΛ.ΑΣ. και πρόεδρο του CSI Institute (Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας), Μανώλη Σφακιανάκη.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Άντα Μπούσουλα-Χάνου, η οποία, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή για την αποδοχή της πρόσκλησης, τόνισε ότι η ασφάλεια και η προστασία της ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο είναι διαχρονικά επίκαιρα ζητήματα.

Ο ομιλητής χρησιμοποιώντας απλό και κατανοητό λόγο και οπτικοακουστικό υλικό παρουσίασε τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου, καθώς και τους κανόνες για την ασφαλή πλοήγηση τονίζοντας ότι η οικογένεια και το σχολείο θα πρέπει να βρίσκονται κοντά στα παιδιά ώστε έγκαιρα να μπορούν να αντιμετωπίσουν ή να προλάβουν τους κινδύνους.

Στη συνέχεια η ψυχολόγος – εγκληματολόγος Μαρίσα Βουλγαράκη, μέλος της ομάδας του κ. Σφακιανάκη, αναφέρθηκε σε περιστατικά εκμετάλλευσης και παραπλάνησης ανηλίκων κυρίως μέσω του διαδικτύου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να υποβάλει ερωτήσεις για θέματα διαδικτυακής χρήσης προς τον ομιλητή και τους εξειδικευμένους συνεργάτες του που τον συνόδευαν οι οποίες απαντήθηκαν με κάθε λεπτομέρεια.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, Νικόλαος Κόλλιας, η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη του Α΄ ΚΑΠΗ, Τίτσα Κυβέλου, οι τοπικοί σύμβουλοι Σταυρούλα Μιχαλοπούλου και Ρένα Βλάχου, η αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Χρυσούλα Μπάμπου, διευθυντές σχολείων του Δήμου Πεντέλης, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και  εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών  συλλόγων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet