Η επανεκκίνηση άρχισε: Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή στον Δήμο Πεντέλης
Πολιτική

Η επανεκκίνηση άρχισε: Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή στον Δήμο Πεντέλης

Mικρός αποδείχθηκε ο χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων για να φιλοξενήσει την «πρεμιέρα» του νέου συνδυασμού που συγκροτούν η ριζοσπαστική συνεργασία πολιτών Πεντέλη Εν Δράσει, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Φειδοπιάστη και η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών, που έχουν δημιουργήσει οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Μπούρας και Δημήτρης Αποστολάκος. Ο κόσμος κατέκλυσε την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, το πρωί της Κυριακής 29 Οκτωβρίου 2017, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση όρθιοι.

«Σηματοδοτούμε το νέο σε μια πόλη που έχει περιέλθει σε τέλμα»
Δημήτρης Αποστολάκος

Εισηγητής της κοινής παρουσίασης ήταν ο κ. Δ. Αποστολάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν τον ίδιο και τον κ. Β. Μπούρα, παρ’ ότι κατείχαν θέσεις διοίκησης, να διαφωνήσουν, να αποστασιοποιηθούν και, τελικώς, ν’ αποχωρήσουν από τη διοίκηση του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, «η οποία, ούτως ή άλλως, δεν μας εξέφραζε πια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δ. Αποστολάκος αναφέρθηκε στην ανάγκη να διοικηθεί ο Δήμος από συλλογικά όργανα και όχι στη βάση της «πολυδιαφημισμένης από τον δήμαρχο ενός ανδρός αρχή», προσθέτοντας ότι στόχος της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών ήταν «να καταθέσει μια καινούργια άποψη για την πόλη».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις επαφές που είχε η Κίνηση με συλλογικότητες, φορείς, συνδυασμούς, μεταξύ των οποίων και η Πεντέλη Εν Δράσει, με την οποία διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν «κοινές θέσεις, απόψεις κι ένα κοινό όραμα για την Πεντέλη».

«Θέλαμε αυτοί οι δύο χώροι να γίνουν ένας, όπως κι έγινε» είπε ο κ. Αποστολάκος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο νέος φορέας δεν έχει ως αυτοσκοπό τη διοίκηση. «Εμείς τις καρέκλες τις αφήσαμε, δεν μας ενδιαφέρουν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το πώς διοικείται ο Δήμος μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο νέο όνομα της παράταξης «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή», ο δημοτικός σύμβουλος διευκρίνισε ότι το «νέο» δεν «μεταφράζεται» με βιολογικούς όρους, αλλά αφορά όλους όσοι είναι νέοι «στις σκέψεις, στις ιδέες, στον τρόπο που αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα».

Στη συνέχεια ο κ. Αποστολάκος έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης και πλέον νέο μέλος στην Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Γιάννη Ζούνη, ο οποίος και διάβασε την ιδρυτική διακήρυξη του νέου συνδυασμού.

Γιάννης Ζούνης

«Θέλουμε να σηματοδοτήσουμε κάτι καινούργιο σε μια πόλη που έχει περιέλθει σε τέλμα, σε μια πόλη που χρειάζεται απαραιτήτως επανεκκίνηση» ανέφερε ο κ. Αποστολάκος, μετά την ανάγνωση της διακήρυξης και κάλεσε στο βήμα του δύο υποψηφίους για τη θέση του επικεφαλής της νέας παράταξης, προκειμένου να αυτο-παρουσιαστούν.

«Δεν είμαστε εμείς κι εσείς – Είμαστε όλοι εμείς που θ’ αλλάξουμε σελίδα στον Δήμο»
Αντώνης Φειδοπιάστης

Με τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου (Και να αδελφέ μου/που μάθαμε να κουβεντιάζουμε/ήσυχα, ήσυχα κι απλά./Καταλαβαινόμαστε τώρα/δε χρειάζονται περισσότερα) ξεκίνησε την παρέμβασή του ο επικεφαλής της Πεντέλη Εν Δράσει, για να προσθέσει:

«Ήρθε, επιτέλους, ο καιρός που βγήκαμε από τα “χαρακώματα” που είχε δημιουργήσει η διοίκηση του Δήμου και μάθαμε να συζητάμε μεταξύ μας. Αρχίσαμε ν’ αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των παρατάξεων, αλλά το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει είναι αυτό που αντιμετωπίζει ο δημότης και ο πολίτης μέσα στην πόλη μας».

Ο κ. Φειδοπιάστης σημείωσε ότι σε αυτή τη λογική πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις και οι συζητήσεις με την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, ενώ πρόσθεσε ότι, τόσο μέσα όσο και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, σχηματίστηκαν κοινά μέτωπα για μεγάλα θέματα που αφορούσαν στην πόλη, όπως τα προβλήματα που προέκυψαν με το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», αλλά και τις προσπάθειες δημιουργίας στο Πεντελικό φωτοβολταϊκού πάρκου και εργοστασίου καύσης απορριμμάτων.

«Σήμερα δημιουργείται μια νέα ομάδα, στην οποία δεν είμαστε μόνο εμείς οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, ούτε οι τοπικοί σύμβουλοι, είστε όλοι εσείς, που θα μας δώσετε τη δύναμη. Δεν είμαστε εμείς που θα πάμε μπροστά κι εσείς που θ’ ακολουθείτε. Θα πάμε όλοι μαζί μπροστά για ν’ αλλάξουμε σελίδα στον Δήμο» είπε, καταχειροκροτούμενος, ο κ. Φειδοπιάστης.

Εν συνεχεία παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό του, στο οποίο υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στην αυτοδιοικητική θητεία του στη Ν. Πεντέλη, δίπλα «στον “δάσκαλο” Κώστα Κοσοβίτσα», όπως τον αποκάλεσε, και τον οποίο ευχαρίστησε τόσο για τα «μαθήματα», όσο και για τη στήριξή του.

Η παρουσίαση του βιογραφικού του κ. Φειδοπιάστη έκλεισε με συγκινητικό τρόπο, όταν ο ίδιος αναφέρθηκε στον πατέρα του, πρώην πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ν. Πεντέλης, λέγοντας: «Και τελευταίο αναφέρω ότι είμαι γιος του Χρήστου Φειδοπιάστη, γνωστού στην κοινωνία της Πεντέλης, πράγμα που με αναγκάζει καθημερινά ν’ αναμετρώμαι με το μπόι του, παρ’ όλο που δεν είναι πια εδώ».

«Ο κουρασμένος δήμαρχος οδηγεί την πόλη στην καταστροφή»
Βασίλης Μπούρας

Τελευταίος έκανε παρέμβαση ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μπούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη ρήξη με τον δήμαρχο Πεντέλης και τη διοίκησή του, λέγοντας ότι τόσο ο Δ. Αποστολάκος όσο και ο ίδιος γνώριζαν ότι με αυτόν τον τρόπο «γκρέμιζαν» ό,τι είχαν «κτίσει» μέχρι τότε, ξεκινώντας από το «μηδέν». Όμως, όπως τόνισε, ούτε στο πιο αισιόδοξο σενάριό τους δεν είχαν φανταστεί ότι, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, θα τύγχαναν τόσο μεγάλης ανταπόκρισης από τον κόσμο.

Ο κ. Μπούρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Γ. Ζούνη, λέγοντας ότι είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, μέσω της οποίας η διοίκηση Στεργίου χάνει πλέον την πλειοψηφία στην «καρδιά» της, τη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης. Όπως είπε, και ο κ. Ζούνης, παρά την πολύχρονη προσφορά του στον εθελοντισμό στην Πεντέλη, υπέστη από τον κ. Στεργίου την ίδια συμπεριφορά που είχαν γνωρίσει και άλλοι, «από έναν άνθρωπο που έχει κουραστεί, αλλά ο οποίος δεν το καταλαβαίνει, οδηγώντας τον Δήμο και τους κατοίκους του στην καταστροφή».

Καταλήγοντας στην παρέμβασή του, ο κ. Μπούρας παραχώρησε ουσιαστικά τη θέση του επικεφαλής στον κ. Φειδοπιάστη, λέγοντας:

«Είμαστε σήμερα εδώ για να εκλέξουμε τον επικεφαλής που θα πάει τη νέα παράταξη στις εκλογές του 2019. Η επιτροπή με επέλεξε, και την ευχαριστώ, γι’ αυτή τη θέση. Έχω κι εγώ την αυτοδιοικητική εμπειρία μου, αλλά ο Αντώνης Φειδοπιάστης έχει τη διπλάσια εμπειρία από μένα. Με τον Αντώνη και τον Δημήτρη έχουμε στενή σχέση. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Θεωρώ ότι ο Αντώνης είναι καταλληλότερος από μένα και προτείνω να ηγηθεί αυτός της παράταξης. Σας ζητώ να τον ανακηρύξουμε πανηγυρικά ως επικεφαλής στην πορεία την οποία ξεκινάμε και ξεκινώ να τον χειροκροτώ πρώτος εγώ…».

Με το που τελείωσε τη φράση του, ο επικεφαλής της Πεντέλης Εν Δράσει ανέβηκε στο βήμα, αγκαλιάστηκε με τον συνυποψήφιό του Β. Μπούρα, καθώς και με τον κ. Αποστολάκο, ενώ, απευθυνόμενος στο κοινό που χειροκροτούσε παρατεταμένα, είπε:

«Ένας πολιτικός έλεγε ότι από δύο πράγματα δεν μπορείς να ξεφύγεις: το ένα είναι το πρωτόκολλο και το άλλο ο εαυτός σου. Μπορείς, όμως, να τ’ αλλάξεις. Ε, αυτό κάνουμε σήμερα, αλλάζουμε τους εαυτούς μας για ν’ αλλάξουμε την πόλη. Ο πολίτης θα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο.

»Ξεκινάμε αισιόδοξα για το αύριο, σας ευχαριστούμε για τη δύναμη που μας δίνετε».

Στη συνέχεια ο κ. Φειδοπιάστης παρουσίασε τα μέλη της προσωρινής γραμματείας, καθώς και της οικονομικής επιτροπής, ενώ έκανε αναφορά και στις επιμέρους επιτροπές που θα κληθούν να συλλέξουν τα προβλήματα της καθημερινότητας στον Δήμο, προκειμένου ν’ αποτελέσουν τον πυρήνα του προγράμματος της παράταξης.

Κάλεσε δε όλους να συμβάλλουν στη στελέχωση αυτών των επιτροπών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τα παράπονα στον δήμαρχο τελείωσαν. Εμείς είμαστε ο Δήμος, εμείς πρέπει να διορθώνουμε τα πράγματα καθημερινά. Ο επόμενος δήμαρχος, όποιος κι αν είναι, θα πρέπει να λειτουργεί ως καλός “μάνατζερ” που θα συντονίζει τις επιμέρους ομάδες».

Στην εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, μέλη των διοικήσεων των νοσοκομείων της περιοχής («Αμαλία Φλέμινγκ», «Σισμανόγλειο», Παίδων Πεντέλης), ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Βασίλης Τσολακίδης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, ο γενικός διευθυντής της ΕΛΤΑ Courier, Παναγιώτης Πανάγος, η αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, Βάνια Ανδρέου, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης & Πολιτισμού, Ελένη Σακισλή, ο δημοτικός σύμβουλος Παιανίας Κωνσταντίνος Μπουλμέτης, τοπικοί σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων Πεντέλης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet