Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου σε Πεντέλη & Ν. Πεντέλη
Αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου σε Πεντέλη & Ν. Πεντέλη

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο στην κατάθεση στεφάνου και τη μαθητική παρέλαση που ακολούθησε με την ευκαιρία του εορτασμού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στις Δημοτικές Κοινότητες Πεντέλης και Νέας  Πεντέλης.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πεντέλης, δήλωσε:

«Σήμερα εορτάζουμε μία από τις ιστορικότερες ημέρες του ελληνικού έθνους, την εποποιία των Ελλήνων το 1940. Θυμόμαστε, τιμούμε και εορτάζουμε τη μεγάλη προσπάθεια εκείνων που πρώτοι αγωνίσθηκαν και αντιστάθηκαν σθεναρά απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα όταν όλη η υπόλοιπη Ευρώπη υπέκυπτε χωρίς αντίσταση. Τιμούμε σήμερα, εκείνους που με αυταπάρνηση θυσιάστηκαν για τη λευτεριά, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία, απέναντι στον πάσης φύσεως ολοκληρωτισμό και φασισμό.

»Η ιστορία, το μήνυμα και η νίκη του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, είναι η πρώτη ουσιαστική πανευρωπαϊκά ήττα του Άξονα και αποτελεί παράδειγμα φιλοπατρίας, αυταπάρνησης και αλτρουισμού για μια ελεύθερη και δημοκρατική πατρίδα, φάρο πολιτισμού και συμμέτοχο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

»Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος πράττουμε το καθήκον μας απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας, τιμώντας την επέτειο του ΟΧΙ, η οποία απετέλεσε παράδειγμα ενότητας και ομοψυχίας των Ελλήνων, δύο χαρακτηριστικών που τείνουν να ξεθωριάζουν στις μέρες μας. Ενότητα και ομοψυχία χρειαζόμαστε και σήμερα στη δύσκολη εποχή που και πάλι πανευρωπαϊκά βιώνουμε, ώστε για άλλη μία φορά ως Έλληνες να αποδείξουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη και εκείνο που φαντάζει ακατόρθωτο.

»Χρόνια Πολλά σε όλους, Χρόνια Πολλά στην πατρίδα μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet