«Ειρωνείες από τον δήμαρχο για την πολύκροτη αγορά του οικοπέδου»
Ποιότητα Ζωής

«Ειρωνείες από τον δήμαρχο για την πολύκροτη αγορά του οικοπέδου»

Απαντήσεις για την αγορά του οικοπέδου που προωθεί η δημοτική Αρχή Μεταμόρφωσης και αφορά στη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου εξακολουθεί να ζητεί η παράταξη Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, καθώς και η παράταξη Ανατροπή και Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι παρατάξεις κάνουν λόγο για «ειρωνείες» και «κρύα αστεία» από πλευράς του δημάρχου Μιλτιάδη Καρπέτα αναφορικά με το ζήτημα, ενώ ο επικεφαλής της Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας, και ο επικεφαλής της Ανατροπής και Αλληλεγγύης στη Μεταμόρφωση, Δημήτρης Περιβολαράκης, καθώς και δύο ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας έχουν καταθέσει αίτηση στη δημοτική Αρχή να εξεταστεί αν τα χαρακτηριστικά του προσφερόμενου προς αγορά οικοπέδου πληρούν τις προϋποθέσεις της διακήρυξης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των παρατάξεων, καθώς και η αίτηση:

Ειρωνείες και κρύα αστεία από τον δήμαρχο για την πολύκροτη αγορά του οικοπέδου

Στο προηγούμενο διάστημα εξηγήσαμε με σαφήνεια τους λόγους που η απόκτηση του συγκεκριμένου οικοπέδου για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι το κορυφαίο λάθος της διοίκησης Καρπέτα.

Καταθέσαμε με ατράνταχτα επιχειρήματα και από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου και μέσω ανακοινώσεων τους λόγους που αυτή η αγορά θα κοστίσει πολύ ακριβά στον Δήμο, ειδικά με τους φωτογραφικούς όρους που αποφάσισε να την κάνει η διοίκηση Καρπέτα.

Δυστυχώς, όμως, μας ανάγκασε να επανέλθουμε σε αυτό το θέμα ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε μία συνεδρίαση που έγινε μόνο και μόνο για να απαντήσει ο κ. Καρπέτας στα πυρά που δέχεται από το σύνολο της αντιπολίτευσης και σε όσα ψιθυρίζονται στην πόλη.

Μάταια όμως περιμέναμε κάποιες εμπεριστατωμένες απαντήσεις από τον δήμαρχο αφού προτίμησε τον προσβλητικό δρόμο της ειρωνείας και της αγένειας και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, στις περίπου δύο ώρες που μιλούσε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα «γιατί» που «καίνε» τον δήμαρχο

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν. Τεράστια είναι τα «γιατί» που δημιουργούνται από αυτήν την αγορά που τόσο πολύ θέλει να κάνει ο κ. Καρπέτας.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά:

  • Ο δήμαρχος αγοράζει ένα πανάκριβο οικόπεδο χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις που θα το καθιστούσαν σήμερα οικοδομήσιμο. Γιατί;
  • Υπερασπίζεται μόνος του αυτήν την αγορά αφού δεν έχει μιλήσει κανένας σύμβουλός του δημόσια. Γιατί;
  • Αγοράζει με 2 εκατ. ευρώ πλαγιά, μέσα στη Β΄ Ζώνη Κηφισού, περίπου 3 στρέμματα, που κοστίζει 450.000 ευρώ και δεν μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε όπως λέει και ο εκτιμητής του Δήμου. Γιατί;
  • Ζητάει 9 στρέμματα οικόπεδο, ενώ αυτό λόγω των υψομετρικών διαφορών δεν είναι τόσο και δεν κάνει τοπογραφικό. Γιατί;
  • Δεν προσκαλεί τους πολίτες στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου όπου σε μία ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα δώσει απαντήσεις γύρω από την πολύκροτη αγορά. Γιατί;  
  • Μας ειρωνεύεται όταν του εξηγούμε τα προβλήματα του οικοπέδου. Γιατί;
  • Στις πρόσφατες συνεντεύξεις του δεν ανέφερε ότι το οικόπεδο που θέλει να αγοράσει κοστίζει 2 εκατ. ευρώ. Γιατί;
Δεν υποτιμά εμάς ο κ. Καρπέτας αλλά τους πολίτες που θα το πληρώσουν

Χωρίς ίχνος υπερβολής, υποτιμούν τον Δήμο και τους πολίτες, οι (μη) απαντήσεις του δημάρχου στις καίριες ενστάσεις μας. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του κ. Καρπέτα στο θέμα της μεγάλης κλίσης που έχει το συγκεκριμένο οικόπεδο (μας στερεί μεγάλη αξιοποιήσιμη έκταση και θα χρειαστεί τοιχία αντιστήριξης που κοστίζουν πολύ ακριβά). Τι απάντησε με καθαρά ειρωνική διάθεση; «Ε, θα πάμε να αγοράσουμε οικόπεδο στη Λάρισα που είναι πεδιάδα».

Πρόκειται για αγορά περί των 2 εκατ. ευρώ και δεν είναι δυνατόν, η επίσημη απάντηση του δημάρχου να είναι η ειρωνεία.

Όπως δεν είναι σοβαρό να μην μας παρουσιάζει ο δήμαρχος ένα επίσημο έγγραφο, ένα τοπογραφικό, μία έρευνα, μία σοβαρή εργασία από εξειδικευμένους επιστήμονες, που να μας δείχνει για ποιο λόγο προτιμήθηκε το συγκεκριμένο οικόπεδο.

Επίσης, δεν είναι σοβαρή απάντηση ότι επειδή θα αποπληρωθεί σε βάθος χρόνων τα «λεφτά θα έχουν λιγότερη αξία τότε». Τουλάχιστον με αυτήν την απάντηση, άθελά του, ομολογεί ότι είναι ακριβό.

Ο δήμαρχος ήθελε να πάρει από την αρχή το συγκεκριμένο ακίνητο και τελικά το παίρνει. Αυτό είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός και το ότι είναι απέναντί του σύσσωμη η αντιπολίτευση και η κοινή γνώμη σημαίνει πολλά. Πάρα πολλά…

Ας απαντήσουν οι ειδικοί

Εμείς αιτηθήκαμε εγγράφως από τον δήμαρχο και τα την Τεχνική Υπηρεσία να μας φέρει τις εγκρίσεις για το οικόπεδο και θα πρέπει να τις φέρει οπωσδήποτε, τα ερωτήματα όμως παραμένουν.

Αναλυτικά, η αίτηση έχει ως εξής:

Αίτηση

Προς την επιτροπή διερεύνησης καταλληλότητας και προσφορότητας της Διακήρυξης Δημοπρασίας για την αγορά ακινήτου

Προς τον κ. Μιλτιάδη Καρπέτα, δήμαρχο Μεταμόρφωσης

Προς τα μέλη του Δ.Σ. Μεταμόρφωσης

Προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου

Παρακαλούμε την επιτροπή και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία διαθέτει στο δυναμικό της δύο τοπογράφους μηχανικούς καθώς και έμπειρους πολιτικούς μηχανικούς, να εξετάσει, στον φάκελο που έχει κατατεθεί, κατά πόσο τα χαρακτηριστικά του προσφερόμενου προς αγορά οικοπέδου πληρούν τις προϋποθέσεις της διακήρυξης.

Πιο συγκεκριμένα:

α. Για να εξεταστεί αν το οικόπεδο σήμερα είναι οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και κατά πόσο ο σκοπός για τον οποίο προχωράμε στην αγορά μπορεί να πραγματοποιηθεί, θα πρέπει να υπάρχουν στον φάκελο οι απαραίτητες εγκρίσεις (πολεοδομία, ΕΥΔΑΠ, υπηρεσία ρεμάτων κ.λπ). Λαμβάνοντας υπόψη ότι το οικόπεδο είναι όμορο με τη ζώνη προστασίας Κηφισού είναι απαραίτητες αυτές οι εγκρίσεις προκειμένου να εκδοθεί άδεια δόμησης.

β. Να γίνει ένας προέλεγχος κατά πόσο μπορεί να κατασκευαστεί κτήριο που να εξαντλεί τον συντελεστή κάλυψης 0,30 και κατ΄ επέκταση και τον συντελεστή δόμησης 0,50 που ορίζει η διακήρυξη, πράγμα το οποίο θα επιτευχθεί με την υποβολή τοπογραφικού διαγράμματος που θα λαμβάνει υπόψη τις υψομετρικές διαφορές και θα αναγράφει το μέγιστο περίγραμμα δόμησης που μπορεί να υλοποιηθεί στο οικόπεδο.

Η απάντηση θα πρέπει να είναι εμπεριστατωμένη λόγω του ύψους της επένδυσης και αναμένουμε να γίνουν οι παραπάνω ενέργειες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι                      

Σαραούδας Ευστράτιος, Δημήτρης Αναστασόπουλος, Δημήτρης Περιβολαράκης, Στέλλα Σταυριανού

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet