Θα ακολουθήσουν κι άλλοι τον κ. Σκαμάκη στον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης;
Πολιτική

Θα ακολουθήσουν κι άλλοι τον κ. Σκαμάκη στον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης;

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης ανακοίνωσε -και θεσμικά πλέον- ο πρώην αντιδήμαρχος και πρώην δήμαρχος Λυκόβρυσης Χρήστος Σκαμάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017.

Χρήστος Σκαμάκης

Αφορμή της ανεξαρτητοποίησης αποτέλεσε, όπως είπε, η στάση του δημάρχου στον όλο θέμα που προέκυψε με την επεισοδιακή συζήτηση στο Δημοτικό Ωδείο της Πεύκης, στις 18 Οκτωβρίου 2017. Ο ανεξάρτητος, πλέον, σύμβουλος θεωρεί ότι ο δήμαρχος δεν τον κάλυψε στο θέμα της υβριστικής επίθεσης, την οποία υποστηρίζει ότι δέχθηκε από μέλη της διοίκησης του Ωδείου, κάτι που εξέλαβε ως «προσβολή» στην αυτοδιοικητική πορεία του και στα όσα έχει προσφέρει στον Δήμο.

Μάλιστα, ανέγνωσε και τη σχετική ανακοίνωση, με την οποία είχε κοινοποιήσει στον Τύπο την ανεξαρτητοποίησή του, πριν λίγες μέρες.

Αμέσως μετά τη δήλωσή του, ο κ. Χρ. Σκαμάκης σηκώθηκε από τη θέση του, στα έδρανα της πλειοψηφίας και κατευθύνθηκε προς τα έδρανα της μειοψηφίας, όπου και κάθισε. Πάντως, εντύπωση προκάλεσε, ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλιου, ο κ. Χρ. Σκαμάκης εξακολουθούσε να ψηφίζει τις εισηγήσεις της διοίκησης επί των διαφόρων θεμάτων…

Έπεται συνέχεια;

Από την άλλη, η ανεξαρτητοποίηση του κ. Σκαμάκη δεν φαίνεται ότι εκτονώνει και τη μεγάλη ένταση που επικρατεί στην παράταξη του κ. Τάσου Μαυρίδη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Δημήτρης Κατραμάδος (πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας και Περιβάλλοντος) και Εμμανουήλ Φραϊδάκης (πρώην αντιδήμαρχος Διοικητικού & Οικονομικών) δείχνουν να είναι «ξένο σώμα» μέσα στη διοίκηση. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τις τοποθετήσεις τους σχετικά με το θέμα του Δημοτικού Ωδείου, στην πολυσυζητημένη συζήτηση του οποίου ήταν και οι δύο παρόντες.

Δημήτρης Κατραμάδος

Σε πολύ οξύ τόνο, ο κ. Κατραμάδος, διακοπτόμενος διαρκώς από τον κ. Δημήτρη Κωνστάντο (σ.σ.: επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- ο οποίος υπερασπίζεται την άποψη της διοίκησης επί του όλου θέματος) είπε ότι η παρουσία του στην εν λόγω συνάντηση είναι επειδή κλήθηκε από τους εργαζόμενους, στα θέματα των οποίων -όπως τόνισε- έχει «ιδιαίτερη ευαισθησία». Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στον «αισχρό και ανήθικο τρόπο» με τον οποίο η καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου απευθύνθηκε στον κ. Σκαμάκη, «με λέξεις που είναι αδύνατο να τις επαναλάβω στο Δημοτικό Συμβούλιο», ζητώντας επίμονα την αποπομπή της από το Ωδείο, αφού «δεν μπορεί να προσφέρει κανένα παιδαγωγικό έργο».

Εμμανουήλ Φραϊδάκης

Από την άλλη, και ο κ. Φραϊδάκης, παρεμβαίνοντας στο θέμα και με αφορμή ότι «εγκαλούνται» από τη διοίκηση οι δημοτικοί σύμβουλοι που παρέστησαν στην προαναφερόμενη συνάντηση, εγκάλεσε και ο ίδιος όσους απουσίαζαν από αυτήν, ενώ γνώριζαν ότι θα συζητείτο ένα σοβαρό εργασιακό θέμα…

Για την ιστορία του Δημοτικού Ωδείου, πάντως, εάν κάποιος περίμενε ότι η σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα «έριχνε κάποιο φως» στο τι πραγματικά συνέβη εκεί την 18η Οκτωβρίου, μάλλον απογοητεύτηκε. Το μόνο που έγινε ήταν οι δύο πλευρές να παρουσιάσουν τα όσα διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Ωδείο από δύο, εντελώς διαφορετικές, σκοπιές, με κάποιους εξ αυτών, μάλιστα, να «διανθίζουν» τις τοποθετήσεις τους με «μπηχτές» κι απρεπή σχόλια, κάτι που -δυστυχώς- είναι συνήθης εικόνα στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet