Μαρίνα Πατούλη: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο κ. Φωτίδη
Κοινωνία

Μαρίνα Πατούλη: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο κ. Φωτίδη

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο» τονίζει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, πρώην πρόεδρος του ΠΕΑΠ, προς τον νυν πρόεδρο Χρήστο Φωτίδη, με αφορμή το ζήτημα των συμβάσεων των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης.

Η κα Μ. Πατούλη-Σταυράκη αντιπαραβάλει το επί 2,5 έτη έργο της δικής της διοίκησης στα εργασιακά ζητήματα σε σχέση με εκείνο της διοίκησης του κ. Χρ. Φωτίδη και συγκεκριμένα στην ακόλουθη ανακοίνωσή της τονίζει:

Μαρίνα Πατούλη: «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο κ. Φωτίδη»

Η διοίκηση του ΠΕΑΠ συνεχίζει να αφήνει μετέωρες τις συμβάσεις των καθηγητών του Ωδείου και δεν έδωσε ούτε χθες, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καμία συγκεκριμένη απάντηση σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η διαδικασία προσλήψεων των δεκάδων εργαζομένων.

Πείτε μας κ. Φωτίδη από τις 9 Σεπτεμβρίου, που έχετε τις εγκρίσεις του υπουργείου Εσωτερικών, σε ποιες ενέργειες έχετε προχωρήσει;

  • Έχετε πάρει σχετική απόφαση από τη διοίκηση του ΠΕΑΠ για καθορισμό ειδικοτήτων, όπως ορίζει ο Νόμος;
  • Έχετε στείλει αίτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τον καθορισμό των θέσεων;
  • Όπως γνωρίζετε, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εγκρίνει το αίτημα μετά την παρέλευση ενός δεκαημέρου. Ενημερώστε μας επίσημα σε ποιο στάδιο βρίσκεστε.
  • Γιατί δεν έχετε βγάλει, ακόμη και σήμερα, την προκήρυξη, εφόσον έχετε προβεί στην απαιτούμενη διαδικασία;

Έχοντας την ευθύνη του ΠΕΑΠ για 2,5 χρόνια:

  • Στα εργασιακά ζητήματα «δεν άνοιξε μύτη».
  • Οι διαδικασίες των συμβάσεων γίνονταν πάντα με διαφάνεια και στην ώρα τους, ακόμη και όταν δεν είχαμε τις εγκρίσεις από το αρμόδιο υπ. Εσωτερικών.
  • Ουδέποτε βάλαμε τους εργαζόμενους σε ομηρία.
  • Ουδέποτε απειλήσαμε εργαζόμενους, με πρόσχημα τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Η διοίκησή μας διασφάλισε στο ακέραιο την εργασιακή ομαλότητα σε όλα τα στάδια των διαδικασιών πρόσληψης, σε αντίθεση με εσάς.

Αν και έχετε τις εγκρίσεις του ΥΠ.ΕΣ., ζητήσατε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν χαρτιά ανασφάλιστης εργασίας. Κάτι που σας εκθέτει ανεπανόρθωτα και καμία σχέση δεν έχει με τη δική μας διοίκηση, με την οποία ανεπιτυχώς προσπαθείτε να συγκριθείτε, ψευδόμενος κατ΄ εξακολούθηση.

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο κ. Φωτίδη και το γνωρίζετε καλά. Αν είχατε ενεργήσει όπως εμείς, σήμερα οι εργαζόμενοι θα είχαν συμβάσεις κανονικές και όχι τετράμηνες, όπως αυτές που τους δώσατε μέχρι τέλος Ιουλίου. Επί της διοίκησής μου ουδεμία ημέρα έμειναν οι καθηγητές ακάλυπτοι, χωρίς σύμβαση, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, επί των ημερών σας.

Σεβαστείτε τα δικαιώματα εργασίας των συμβασιούχων και πράξετε άμεσα τα δέοντα.

Διοικήστε υπεύθυνα και αφήστε στην άκρη τα υπονοούμενα και τις δικαιολογίες.

Απαντήστε στην κοινωνία, αν έχετε τη στοιχειώδη ευθιξία, για το χάος που έχετε δημιουργήσει στο Ωδείο στους λίγους μήνες της θητείας σας.

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη

Ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet