«Der Spiegel»: Νέα τάξη στην Ελλάδα οι «εργαζόμενοι φτωχοί» με χρήματα μόνο για φαγητό
Κοινωνία

«Der Spiegel»: Νέα τάξη στην Ελλάδα οι «εργαζόμενοι φτωχοί» με χρήματα μόνο για φαγητό

Στη νέα κοινωνική τάξη που «αναπτύχθηκε τόσο δυναμικά όσο καμία άλλη στην Ελλάδα», τους «εργαζόμενους φτωχούς» αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

«Ο μισθός μου φτάνει ίσα-ίσα για να προμηθευτώ το φαγητό μου» είναι ο τίτλος του άρθρου που αναφέρεται στους χιλιάδες εργαζόμενους και μάλιστα εξειδικευμένους, οι οποίοι λαμβάνουν μειωμένες αποδοχές.

«Το ένα τρίτο των απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνουν τόσο πενιχρές αμοιβές ώστε δεν μπορούν καν να επιβιώσουν με αυτές. Πρόκειται για πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους οι οποίοι αμείβονται με λιγότερα από 376 ευρώ μηνιαίως, άρα με λιγότερο από το 60% του μέσου μισθού. Σχεδόν το 9% των εργαζομένων αρκούνται μάλιστα σε λιγότερα από 200 ευρώ», τονίζεται επίσης.

«Ο κίνδυνος ακόμη και με σταθερή εργασία να συμπεριληφθεί κάποιος ανάμεσα στους φτωχούς της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλος, όσο πουθενά αλλού στην Ε.Ε.», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μία από τις βασικές αιτίες γι’ αυτό ανήκει στο ίδιο το κράτος το οποίο, προκειμένου να κλείσει τα ελλείμματα, «αύξησε τόσο τον ΦΠΑ όσο και τους φόρους για την κατοικία και τη γη». Στις αιτίες αυτής της εξέλιξης, το «Der Spiegel» συγκαταλέγει τη χαλάρωση της εργατικής νομοθεσίας που επέβαλαν οι δανειστές της Ελλάδας, απότοκο της δημοσιονομικής κρίσης.

«Πολλοί δεν έχουν καμία άλλη δυνατότητα από το να μένουν στο παιδικό τους δωμάτιο, στο πατρικό σπίτι -χωρίς προοπτική να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet