«Καμία συμπάθεια για τον διάβολο» στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής
Πολιτισμός

«Καμία συμπάθεια για τον διάβολο» στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής

Στο πλαίσιο αφιερώματος στον σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη, η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει την ταινία του «Καμία συμπάθεια για τον διάβολο» την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Πέτρινο, του Πολιτιστικού Πάρκου «Στ. Κώτσης» (Σπάρτης 1, Αγία Παρασκευή).

Η ταινία:

Μια φανταστική ιστορία έρωτα και θανάτου, εμπνευσμένη από τον μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, στην Αθήνα του μέλλοντος, όπου ένας ταμίας σούπερ μάρκετ ερωτεύεται παράφορα μια νεαρή σερβιτόρα που μόλις έχει βγει από τη φυλακή. Όταν εκείνη πεθαίνει από ναρκωτικά, ο ήρωας φτάνει μέχρι την κόλαση για να την ξαναβρεί.

Παίζουν: Κώστας Καζανάς, Λένα Κιτσοπούλου, Γιώργος ΚοτανίδηςΓιάννης Μποσταντζόγλου, Τάκης Βαμβακίδης, Πάνος Θανασούλης.

Η ταινία ήταν υποψήφια για τον «Χρυσό Αλέξανδρο» στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1997 και τιμήθηκε με το βραβείο Α΄ Γυναικείας Ερμηνείας για τη Λένα Κιτσοπούλου.

Η ταινία προβάλλεται σε νέα μορφή από τον σκηνοθέτη (final cut 2017) και η πρεμιέρα της έγινε στο 30ό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου 2017, δηλαδή 20 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της.

Παρόντες στην προβολή θα είναι ο σκηνοθέτη Δημήτρης Αθανίτης, ο μουσικός Γιώργος Μπιλικάς και η σκηνογράφος Άση Δημητρουλοπούλου και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος με προαιρετική εισφορά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet