Τρεις θέσεις της Συμπολιτείας για τον Προφήτη Ηλία και το γήπεδο Ν. Πεντέλης
Ποιότητα Ζωής

Τρεις θέσεις της Συμπολιτείας για τον Προφήτη Ηλία και το γήπεδο Ν. Πεντέλης

Συναντήσεις πραγματοποιεί η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης για τον Λόφο του προφήτη Ηλία και το γήπεδο της Νέας Πεντέλης.

«Ξεκάθαρη είναι η θέση μας ότι θα εμποδίσουμε την οικοπεδοποίηση των 40 στρεμμάτων δάσους που προωθεί ο κ. Στεργίου για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων της περιοχής και εξίσου ξεκάθαρη η θέση μας για αναβάθμιση με χλοοτάπητα του γηπέδου της Νέας Πεντέλης, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών της περιοχής» αναφέρει η Συμπολιτεία στη σχετική ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνεται, η Συμπολιτεία τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε δύο συναντήσεις που σχετίζονται με τον λόφο του προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη και συγκεκριμένα συνάντησε κατά σειρά τον πρόεδρο και μέλη της ομάδας ποδοσφαίρου του Νεοπεντελικού και αντιπροσωπεία κατοίκων της περιοχής

Στις συναντήσεις αυτές οι εκπρόσωποι της παράταξης έθεσαν ξεκάθαρα και προς τις δύο αντιπροσωπείες τα ακόλουθα:

  1. Η Συμπολιτεία είναι κάθετα αντίθετη στη μεθοδευμένη προσπάθεια που κάνει ο κ. Στεργίου να εντάξει στο Σχέδιο Πόλης δασική περιοχή 40 στρεμμάτων με στόχο την οικοπεδοποίησή της ή τη σημαντική αύξηση αποζημίωσης προς τους φερόμενους ιδιοκτήτες. Το θέμα του γηπέδου είναι απλώς προκάλυμμα γι’ αυτή την την πρόθεση. Η περιοχή είναι σαφέστατα εκτός Σχεδίου, όπως άλλωστε προκύπτει από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο τηςΠπόλης, αλλά και από πρόσφατο έγγραφο του αρμοδίου υπουργείου. Για τη Συμπολιτεία δεν τίθεται θέμα να συνεχίσει η προσπάθεια ένταξης στο Σχέδιο και δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ανούσιες διαδικασίες.
  2. Η Συμπολιτεία θεωρεί απαραίτητη την αναβάθμιση του σημερινού γηπέδου με χλοοτάπητα. Το γήπεδο πρέπει ν’ αναβαθμιστεί ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών της Νέας Πεντέλης. Η αναβάθμιση του γηπέδου μπορεί να είναι ήπιας μορφής, ώστε να μπορέσει -σύμφωνα με την ισχύουσα δασική νομοθεσία- να γίνει αποδεκτή από τις δασικές υπηρεσίες. Καλούμε τον κ. Στεργίου ν’ αλλάξει το συντομότερο κατεύθυνση για το θέμα. Δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε, με τις γνώσεις μας, στην προώθηση του συγκεκριμένου αιτήματος.
  3. Η Συμπολιτεία, με βάση το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Μελισσίων, θεωρεί ότι πρέπει το συντομότερο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία σύγχρονου σταδίου της πόλης στην περιοχή που αυτό έχει αρχικά χωροθετηθεί.  Αμφιβάλλουμε αν η δημοτική Αρχή γνωρίζει καν το θέμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet