Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Διήμερο Φεστιβάλ Πρόληψης & Ανακύκλωσης στον Δήμο Κηφισιάς

0
330 Προβολές

Διήμερο «Φεστιβάλ Πρόληψης και Ανακύκλωσης» θα υλοποιηθεί στον Δήμο Κηφισιάς την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στη Βίλα Καζούλη, σε συνεργασία του Δήμου με το Πράσινο Ταμείο, τον  Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και διάφορα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης (όπως η Ανακύκλωση Συσκευών, η ΕΕΑΑ, η ΕΔΟΕ κ.ά.) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων.

Το Φεστιβάλ στοχεύει στην καθιέρωση ενός θεσμού στον Δήμο Κηφισιάς ανάδειξης της πρόληψης και της ανακύκλωσης, μέσω του οποίου θα προβάλλονται τα αντίστοιχα θέματα.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών θα παρουσιαστεί πλούσια θεματολογία για την πρόληψη και την ανακύκλωση, που αποτελούν βασικούς πυλώνες της εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων. Παράλληλα, εξειδικευμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές και χρηματοδοτικά εργαλεία για τέτοιου είδους δράσεις σε ημερίδα με τίτλο «4ο Φόρουμ Διαβούλευσης για την Πρόληψη των Αποβλήτων» που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου από τις 10:30 έως τις 14:00 στον ίδιο χώρο (Λεωφ. Κηφισιάς 241, Κηφισιά).

Για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ, και με στόχο την ευαισθητοποίησή τους, στον προαύλιο χώρο της Βίλας Καζούλη θα λειτουργήσει την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, από τις 15:00 έως τις 20:00, παιχνιδούπολη που θα  περιλαμβάνει ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, ζωγραφική, θεατρική παράσταση, αλλά και συναυλία ανακύκλωσης.

Παράλληλα, όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα πρόληψης και ανακύκλωσης με υλικό που θα διανέμεται και δράσεις που θα φιλοξενούνται στους χώρους της Βίλας Καζούλη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up