Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Με τη συνεργασία του Κ.Π. «Προνόη» εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Πάτρα

0
86 Προβολές

Με τη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς και με σημαντική ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε διήμερο βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Πρόληψη συμπεριφορών υψηλού κινδύνου», την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, στο Κέντρο Πρόληψης «Καλλίπολις» στην Πάτρα.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία και με την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Το σεμινάριο βασίστηκε στο εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υγιών Στάσεων και Πρόληψης σε έφηβους «Boys & Girls Plus» – εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Προσκεκλημένη εκπαιδεύτρια στο επιμορφωτικό σεμινάριο για την πρώτη ημέρα ήταν η ψυχολόγος Υγείας MSc – ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς «Προνόη», Σωτηρία Μακαρώνη.

Το σεμινάριο στην Πάτρα παρακολούθησαν 30 εκπαιδευτικοί από Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Αχαΐας οι οποίοι στη συνέχεια θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα στους μαθητές τους στον χώρο των σχολείων με την καθοδήγηση και υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης «Καλλίπολις». Στόχος της εφαρμογής του προγράμματος στους μαθητές είναι η εμπλοκή με δημιουργικό τρόπο των νέων σε ένα υγιή τρόπο ζωής, ενώ παράλληλα τους ευαισθητοποιεί στους κινδύνους που σχετίζονται με τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, όπως είναι: η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, η κακή διατροφή, η ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, η ανεξέλεγκτη χρήση των εφαρμογών διαδικτύου κ.λπ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up