Αύξηση εισοδηματικού ορίου για το κοινωνικό μέρισμα
Κοινωνία

Αύξηση εισοδηματικού ορίου για το κοινωνικό μέρισμα

Στις 3 Ιουνίου αναμένεται να επανακαθοριστούν τα κριτήρια χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος ενώ ήδη από προχθές, Σάββατο 31 Μαΐου το βράδυ, ολοκληρώθηκε και ο 2ος γύρος των αιτήσεων. Όσοι πήραν το πράσινο φώς, αναμένεται να εισπράξουν το επίδομα πιθανότατα την Τρίτη 10 Ιουνίου.

Συνολικά, σε αυτή τη 2η δόση του κοινωνικού μερίσματος, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να διαθέσει ποσό που δεν θα ξεπεράσει τα 106 εκατομμύρια ευρώ. Αν προστεθούν και τα 133 εκατομμύρια ευρώ που έχουν καταβληθεί από τις 10 Μαΐου στους δικαιούχους, το συνολικό ποσό ανέρχεται πλέον κοντά στα 240 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να διαθέσει συνολικά 450 εκατ. ευρώ για το κοινωνικό μέρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί έχουν φτάσει στις 450.000.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές κριτηρίων, δύο θέματα εξετάζονται:

  • Η επανεξέταση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί έτσι ώστε ειδικά οι μακροχρόνια άνεργοι να εξεταστεί αν δικαιούνται το μέρισμα με βάση τα εισοδήματα του 2013. Προς το παρόν, η χορήγηση του μερίσματος γίνεται με βάση τα εισοδήματα του 2012.
  • Η αύξηση του εισοδηματικού ορίου. Προς το παρόν, το όριο διαμορφώνεται στις 6.000 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης αυτού του ορίου στις 6.500 ή στις 7.000.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet