Ρ. Δούρου: Διαχρονική αξία, χωρίς νικητές και ηττημένους, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: Διαχρονική αξία, χωρίς νικητές και ηττημένους, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η περιφερειάρχης Αττική, Ρένα Δούρου, βρέθηκε στην αφετηρία του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, δίνοντας την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα. Στην αυθεντική διαδρομή των 42.195 μέτρων, με αφετηρία τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, μετέχουν πάνω από 51.000 δρομείς από όλο τον κόσμο.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Μαραθώνα κ.ά.

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει συστηματικά αυτό το κορυφαίο δρομικό γεγονός και όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνει και οι οποίες προβάλλουν την Αττική και την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, με 240 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Κατά την εκκίνηση του Μαραθωνίου, το πρωί της Κυριακής, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δήλωσε ότι πρόκειται για τον «αυθεντικό μαραθώνιο, αυθεντικών προσπαθειών, αυθεντικών αθλητών. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας, της ειρήνης και της δημοκρατίας. Μια οικουμενική, πανανθρώπινη και διαχρονική αξία, χωρίς νικητές και ηττημένους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet