Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Συνάντηση συλλόγου Ν. Αμαρουσίου με τον αντιπεριφερειάρχη για θέματα της περιοχής

0
198 Προβολές

Την Παρασκευή 10-11-2017, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του συλλόγου Νέου Αμαρουσίου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ., Δημήτρη Σταμέλο και τα μέλη Βασίλη Λαδονικόλα και Απόστολο Αποστολούδη, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Αττικής. Σκοπός της εν λόγω συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με ζητήματα βασικών υποδομών και περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής του Νέου Αμαρουσίου, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας και τα οποία ο σύλλογος είχε διαβιβάσει με σχετική του επιστολή στον αντιπεριφερειάρχη.

Ως πρώτο θέμα, απασχόλησε την ενημερωτική συνάντηση η χρηματοδότηση και η υλοποίηση του έργου των δικτύων αγωγών όμβριων υδάτων για την περιοχή του Νέου Αμαρουσίου, συμπεριλαμβανομένου και του αποδέκτη του ρέματος Σαπφούς. Ο κ. Γ. Καραμέρος, όπως αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του, ενημέρωσε ότι έχει κατατεθεί αίτημα χρηματοδότησης του έργου από τον Δήμο, αλλά δεν έχει διαβιβαστεί ακόμη στην Περιφέρεια η επιβαλλόμενη μελέτη που αφορά στο έργο του δικτύου αγωγών όμβριων υδάτων για το Νέο Μαρούσι. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι μόλις ληφθεί η σχετική ολοκληρωμένη μελέτη, θα επιληφθούν άμεσα του θέματος οι μηχανικοί της Περιφέρειας και θ’ ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Μάλιστα, τόνισε ιδιαίτερα ότι είναι ενήμερος για τα τεράστια προβλήματα που παρατηρούνται σε βασικούς και δευτερεύοντες οδικούς άξονες της περιοχής ,μετά από βροχοπτώσεις ακόμα και ήπιας μορφής.

Ακόμη, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για όλα τα σημερινά δεδομένα και τις εξελίξεις όσον αφορά την οριοθέτηση και διευθέτηση του ρέματος της Σαπφούς, καθώς και για όλες τις σχετικές ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια στο συγκεκριμένο ρέμα, που ως γνωστόν αποτελεί βασικό άξονα απορροής των αγωγών όμβριων υδάτων του Νέου Αμαρουσίου και  της ευρύτερης περιοχής.

Στο κρίσιμο θέμα της κατασκευής αναγκαίων έργων οδοποιίας στην περιοχή, ο κ. Καραμέρος διευκρίνισε ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίησή τους αφορούν στον Δήμο, ενώ η χρηματοδότησή τους από την Περιφέρεια γίνεται στο πλαίσιο ενός συνολικού προγραμματισμού. Όσο για την κατασκευή των πεζοδρομίων, που δεν υπάρχουν στην περιοχή, όπως αναφέρει ο σύλλογος, ο κ. Καραμέρος τόνισε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου.

Συνολικά με τα θέματα που αφορούν στη ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου (στο κοινό τμήμα της περιοχής του Αμαρουσίου με τα Βριλήσσια) ο σύλλογος επισήμανε στον κ. Καραμέρο ότι το προηγούμενο διάστημα παρακολούθησε με ικανοποίηση το έργο διαμόρφωσης μέρους της κοίτης της ρεματιάς πλησίον της γέφυρας της Σισμανογλείου και ζήτησε πληρέστερη ενημέρωση τόσο για το εν λόγω έργο, όσο και για σχετικά έργα που θα διασφαλίζουν την περιοχή από επικίνδυνες καταστάσεις κατακρημνίσεων, πλημμυρών και ατυχημάτων, που έχουν καταγραφεί κατά το παρελθόν.

Παράλληλα, ζήτησε τη συμβολή της Περιφέρειας στη διαμόρφωση και παράδοση των παραρεμάτιων πεζοδρόμων προς κοινή χρήση, καθώς και τη δημιουργία των συνθηκών για τη διατήρηση και ανάπτυξη του φυσικού περιβάλλοντος της ρεματιάς.

Ο κ. Καραμέρος επισήμανε ότι οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας περιορίζονται στην κοίτη και τα πρανή του ρέματος και ότι η καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατηθούν αυτά καθαρά ενόψει και των βροχοπτώσεων. Επισήμανε, επίσης, τους καθαρισμούς και ψεκασμούς που έχουν γίνει, τόσο στο εν λόγω ρέμα όσο και σε άλλα ρέματα, όπως και στον εντοπισμό και καθαρισμό των φραγμάτων που, όπως τόνισε, επί χρόνια ήταν εγκαταλειμμένα στο βουνό της Πεντέλης.

Ο σύλλογος υπογραμμίζει ότι η συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη ήταν άκρως εποικοδομητική, και, ταυτόχρονα διευκρινιστική επί πολλών θεμάτων. Επιπλέον, αμφότερες οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να έχουν μια πιο τακτική και ολοκληρωμένη συνεργασία και επικοινωνία για τα προβλήματα της περιοχής που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, ώστε, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου αλλά και όμορων Δήμων, να υπάρξει μέριμνα για την επιτάχυνση των διαδικασιών επίλυσής τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι ιδιαίτερα για τα θέματα της ρεματιάς, ο κ. Καραμέρος δεσμεύτηκε για κοινή επιτόπια αυτοψία στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, προκειμένου να καταγραφούν ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up