Η Ρ. Δούρου στο «Athens Business Women Forum 2017»
Περιφέρεια Αττικής

Η Ρ. Δούρου στο «Athens Business Women Forum 2017»

«Εμείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς επιχειρηματικότητας, έχουμε την υποχρέωση να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον που θα λειτουργήσει καταλυτικά για να μπορέσουν οι γυναίκες να ξεδιπλώσουν όλο το δυναμικό και τις δυνατότητές τους – και η καθιέρωση αυτών των βραβείων συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή» τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τον χαιρετισμό της στην τελετή «Athens Business Women Forum 2017» τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017.

«Γιατί είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι τα βραβεία που σήμερα θεσπίζουμε για πρώτη φορά, μπορούν να γίνουν αφενός το κίνητρο και αφετέρου, το επιστέγασμα, ξεχωριστών επιχειρηματικών εγχειρημάτων. Εγχειρημάτων ξεχωριστών γυναικών επιχειρηματιών» υπογράμμισε η ίδια.

Πρόκειται για μία εκδήλωση θέσπισης βραβείων Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), ακολουθώντας το παράδειγμα της διεθνούς πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών, για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

Η περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον «διπλό αγώνα» που καλούνται να δώσουν, και δίνουν οι γυναίκες επιχειρηματίες. «Αγώνα για επιχειρηματική επιτυχία. Και αγώνα για την απαλλαγή από τα ανδροκρατικά πρότυπα του επιχειρείν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια τόνισε ότι «η ενθάρρυνση, η έμπρακτη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, σήμερα που αντιμετωπίζουμε ένα παράδοξο φαινόμενο, την εξίσωση δηλαδή, προς τα κάτω, ανδρών και γυναικών που δραστηριοποιούνται στην αγορά, συνιστά εφαλτήριο, όχι απλά για τη βελτίωση κάποιων οικονομικών δεικτών, αλλά για τη συνολική ανατροπή των αρνητικών δεδομένων, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την καθοριστική συμβολή στη δημιουργία ενός νέου οικοσυστήματος, με έμφαση στην καινοτομία και τις νέες μορφές οικονομικής δραστηριότητας».

Η περιφερειάρχης επισήμανε ότι «έχουμε υποχρέωση να οικοδομήσουμε ευκαιρίες για τις νέες γυναίκες επιχειρηματίες. Για τους νέους επιχειρηματίες». «Και αυτό ακριβώς πράττουμε, η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από σειρά συνεργειών, με Επιμελητήρια, Ομοσπονδίες, Υπουργεία, με συμμετοχές σε διεθνή φόρα, με στόχο τη στήριξη ενός νέου επιχειρείν, χωρίς ανδροκρατικά στερεότυπα, με έμφαση στην καινοτομία», σημείωσε η ίδια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet