Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Β. Κορέα: Οι ΗΠΑ απειλούν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια

0
71 Προβολές

«Η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ και γι’ αυτό ευθύνονται οι ΗΠΑ», αναφέρεται στην επιστολή του πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας, Τζα Σονγκ Ναμ, προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ζητώντας του να θέσει υπόψη του 15μελους Σ.Α. -με βάση το άρθρο 99 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών- «τον κίνδυνο που θέτουν οι αμερικανικές ασκήσεις πυρηνικού πολέμου, που εγείρουν ξεκάθαρες απειλές στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

Η Β. Κορέα, στην επιστολή που δημοσιεύει το «Reuters», διαμαρτύρεται στα Ηνωμένα Έθνη για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγουν ΗΠΑ και Νότιος Κορέα και για το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ «εντός και γύρω της κορεατικής χερσονήσου».

Τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα και σκάφη συνοδείας, που συγκροτούν τις δυνάμεις κρούσης των ΗΠΑ στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, συμμετείχαν σε μια κοινή άσκηση, την πρώτη της τελευταίας δεκαετίας, σε μια σπάνια επίδειξη δύναμης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην Ασία.

Η Νότιος Κορέα έχει τονίσει ότι τα κοινά γυμνάσια, που αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, αποτελούν απάντηση στις πυρηνικές και πυραυλικές προκλήσεις της Βορείου Κορέας και μια επίδειξη ότι αυτές μπορεί ν’ απωθηθούν με «υπεροπλία δυνάμεων».

Εντούτοις, ο Τζα δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον ευθύνεται για την κλιμάκωση των εντάσεων και κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι αγνοεί τις ασκήσεις πυρηνικού πολέμου των ΗΠΑ, που αποφασιστικά οδηγούν να προκαλέσουν μια «τραγική καταστροφή στην ανθρωπότητα».

Πηγή: reader.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up