Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Το ΚΑΠΗ Πεύκης στην παράσταση «Αλέξης Ζορμπάς»

0
170 Προβολές

Τη θεατρική παράσταση «Αλέξης Ζορμπάς» από το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» θα παρακολουθήσει το ΚΑΠΗ Πεύκης το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στο Θέατρο «Βέμπο».

Στον ρόλο του Αλέξη Ζορμπά ο Γρηγόρης Βαλτινός. Η θεατρική παράσταση είναι σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Η τιμή συμμετοχής ανέρχεται στα 19 ευρώ το άτομο (15 ευρώ θέατρο και 4 ευρώ μεταφορικά) και οι εγγραφές και η εξόφληση θα πραγματοποιείται έως την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.

Το πούλμαν θα αναχωρήσει ως εξής:

  • από το δημαρχείο (Χρ. Σμύρνης, Πεύκη) στις 16:45,
  • από τρο γήπεδο (Άνω Πεύκη) στις 17:00.
Λίγα λόγια για την παράσταση

Η εμβληματική μορφή του Αλέξη Ζορμπά από το μνημειώδες και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» ξαναζωντανεύει με την αυθεντική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και σε μια μοναδική διασκευή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Η παράσταση θα ανέβει φέτος τον χειμώνα στο Θέατρο Βέμπο, τιμώντας το Έτος Καζαντζάκη 2017, που σηματοδοτεί τα 60 χρόνια από τον θάνατο του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα των νεότερων χρόνων.

Το κοινό θα δει στη σκηνή να ζωντανεύει με μια νέα δημιουργική ματιά και ένα ανεπανάληπτο τρόπο ο «μοναδικός διάλογος ενός καλαμαρά και ενός μεγάλου ανθρώπου του λαού, διάλογος μεταξύ του δικηγόρου νου και της μεγάλης ψυχής του λαού», όπως αναφέρει ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης για τη διαχρονική φιλία του με τον Ζορμπά.

Ταυτότητα παράστασης:

Συγγραφέας: Νίκος Καζαντζάκης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Ενορχήστρωση: Αλέξιος Πρίφτης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης
Artwork: Κάρολος Πορφύρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης
Επιμέλεια μακιγιάζ φωτογράφισης: Βίνα Ευστρατιάδου

Πρωταγωνιστούν: Γρηγόρης Βαλτινός, Ταμίλα Κουλίεβα, Μέμος Μπεγνής, Ναταλία Δραγούμη, Ρένος Ρώτας, Τάκης Παπαματθαίου και Νίκος Βερλέκης.

Παίζουν οι: Γρηγόρης Σταμούλης, Στέλλα Γκίκα, Γιώργος Παράσχος, Άννα Μονογιού.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Βασίλης Ζαϊφίδης, Βασίλης Λέμπερος, Αλεξία Μουστάκα, Αρετή Πασχάλη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Μαριαλένα Ροζάκη, Αλέξανδρος Σιάτρας, Γιώργος Τσούρμας, Νικορέστης Χανιωτάκης, Χριστίνα Ψάλτη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up