Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Βρέθηκαν έγγραφα από το 1897 στη Βουλή

0
74 Προβολές

Μια έκπληξη περίμενε τους ανθρώπους που πραγματοποιούσαν τεχνικές εργασίες σε χώρο της Βουλής, που επί δεκαετίες παρέμενε μη επισκέψιμος. Στον χώρο βρέθηκε πρωτότυπο αρχειακό υλικό, που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 πρωτότυπα έγγραφα, τοποθετημένα μέσα σε 140 κιβώτια.

Φαίνεται ότι πρόκειται για αρχεία, από τα οποία το παλαιότερο χρονολογείται το 1897 και το νεότερο το 1977. Περίπου τα μισά από τα τεκμήρια, τα οποία έχουν καταγραφεί, περιέχουν υλικό του Υπουργικού Συμβουλίου που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας (1967-1974), περίοδο κατά την οποία δεν υφίστατο λαϊκή εκπροσώπηση και Βουλή. Τα θέματα της χώρας ρυθμίζονταν με Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις.

Για το περιεχόμενο του υλικού, το πώς και το γιατί είχε εγκαταλειφθεί επί δεκαετίες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό εντοπίστηκε, θα ενημερώσει αύριο σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Κατά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Βουλής, θα δοθεί στους δημοσιογράφους ενδεικτικό έντυπο υλικό.

Πηγή: reader.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up