Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού συμμετέχει σε πρόγραμμα για τη Χρηστή Διακυβέρνηση

0
165 Προβολές

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση», που υλοποιείται από το Κέντρο Εμπειρογνωμόνων για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενίσχυση των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον εντοπισμό – επισήμανση των δυνατών και αδύνατων σημείων του τρόπου διακυβέρνησης των Δήμων.

Αποτελεί μέρος του κοινού έργου της Ε.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη θεσμική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την Ευρώπη και αναγνωρίζει και πιστοποιεί τους δήμους που επιτυγχάνουν ένα συγκεκριμένο πρότυπο διακυβέρνησης σύμφωνα με τις 12 Ευρωπαϊκές Αρχές Χρηστής Διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα σημειώνοντας:

«Η καταγραφή των αδυναμιών, αλλά και των καλών πρακτικών και η ανάδειξη των προκλήσεων που καλούμαστε -ως Δήμος στην Ευρώπη του 21ου αιώνα- να αντιμετωπίσουμε, είναι τα ουσιαστικότερα σημεία μιας πιο δίκαιης, χρηστής και βιώσιμης διακυβέρνησης.

»Για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια και συμμετοχή. Η απάντηση στο ερωτηματολόγιο του προγράμματος για εσάς είναι μια πολύ σύντομη και απλή διαδικασία, και για εμάς ένα ακόμη εργαλείο για τις αλλαγές που όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε στην πόλη μας».

Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων γίνεται ανώνημα.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος καλεί τους πολίτες να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο έως την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και τους ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up